HPG Kurojahro şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Kurojahro’da şehit düşen 6 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Yoldaşlarımızın asil duruşlarıyla yarattıkları bu mirası mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ın Kurojahro alanında şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Kurojahro Direniş Alanı, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı amansız ve tarihi direnişin kesintisiz sürdüğü alanlardan biri olmuştur. Kurojahro Direniş Alanı’nda 23 Mayıs günü Kurojahro Direnişçileri ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda işgalciler ağır kayıplar vermiş ve Rojbîn yoldaşımız fedaice düşmanın üzerine giderek son nefesine kadar düşmanla savaşarak şehadete ulaşmıştır. 23-25 Mayıs günleri arasında ise Türk ordusu yine namertçe kimyasal silahlar kullanarak Kurojahro Direniş Alanı’ndaki mevzi ve tünellere saldırmıştır. 23-25 Mayıs günleri arasında gelişen kimyasal silah saldırılarında Binevş, Çiya, Beritan, Ronî ve Devran yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Her biri öncü birer komutan ve fedai olan halkımızın en güzide evlatları olan Binevş, Rojbîn, Çiya, Beritan, Ronî ve Devran yoldaşlarımız Kürdistan’ın savunulması, halkımızın özgürlüğü ve onuru için en amansız koşullarda günlerce tereddütsüzce savaşarak şehadete ulaştı. Her ne pahasına olursa olsun Apocu direniş geleneğinden asla taviz verilmeyeceğinin hakikati ve halkının onur payeleri oldular. Yoldaşlarımızın asil duruşlarıyla yarattıkları bu mirası mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

Binevş, Rojbîn, Çiya, Beritan, Ronî ve Devran yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Binevş Agal
Adı Soyadı: Gülperin Ata
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Gülşah – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

Kod Adı: Rojbîn Agirî Serhed
Adı Soyadı: Sara Sağlam
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Mihrican – Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

Kod Adı: Çiya Amed
Adı Soyadı: Rojda Güler
Doğum Yeri: Êlih
Anne – Baba Adı: Fadime – Abdulrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

Kod Adı: Beritan Sine
Adı Soyadı: Nilüfer Xalidyan
Doğum Yeri: Sine
Anne – Baba Adı: Şehla – Muhyettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

Kod Adı: Ronî Bakî
Adı Soyadı: Mazlum Özgüç
Doğum Yeri: Hatay
Anne – Baba Adı: Türkan – Fehmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

Kod Adı: Devran Riha
Adı Soyadı: Süleyman Aydoğdu
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Anzilha – Davut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 - 25 Mayıs 2022 / Zap

 

BINEVŞ AGAL

Binevş yoldaşımız aslen Mêrdîn’li ve çok yurtsever bir ailenin ferdi olarak Riha’nın Wêranşar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Dünyaya gözlerini açar açmaz Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı soykırım politikası ve zulümle tanışmıştır. Dedesi Abdulrahman Ata 1990’da faili meçhul şekilde, dayısı Welat Ata yoldaşımız 1990’larda ve diğer dayısı Mehmet Şirin Ata yoldaşımız 1993’te PKK saflarında şehadete ulaşmıştır. Türk devleti aile fertlerini hem katletmiş, hem zindana koymuş, hem de sürgün etmiştir. Binevş yoldaşımızın babası da yıllarca zindanda tutulmuştur. Binevş yoldaşımız Türk devlet okullarında başarılı bir öğrenci olmasına rağmen, Türk devlet sisteminde özgür ve onurlu Kürt’e yer olmadığını gördüğü için okulu bırakarak devrimci gençlik faaliyetlerine katılmıştır. Genç bir Kürt kadını olarak gençlik faaliyetlerinde aktif çalışma yürütmüş, öz savunma çalışmalarını büyütmüş, birçok Kürt gencinin gerilla saflarına katılmasına vesile olmuştur.

Türk devleti tarafından gözaltına alınıp kısa süreli olarak tutuklanmıştır. Fakat Türk devletinin hiçbir baskısı Binevş yoldaşımızı yolundan döndürememiş, ailesinden aldığı yurtseverlik kültürüyle düşmana karşı olan kin ve öfkesi daha da büyümüştür. Binevş yoldaşımız 2014 yılında Kürdistan dağlarının yolunu tutarak, sömürgeci soykırımcı Türk devletinden intikam almak için Botan’da gerilla saflarına katılmıştır. Derin mücadele bilinci ve Kürdistan tarihine olan bağlılığıyla Binevş Agal ismini almıştır. Apocu ideolojiyi ve PKK yaşamını bildiği için gerilla yaşamıyla erkenden bütünleşmiştir. Besta alanında pratik faaliyet yürütmüş, Cizîra Botan’da şehadete ulaşan ölümsüz komutanlarımızdan Rûken Hoserî yoldaştan en temel gerillacılık derslerini almıştır. Yüreği yaşam sevinci ve özgürlük aşkıyla dolu olan Binevş yoldaşımız, keskin zekası ve meraklı kişiliğiyle erkenden gelişme kaydetmiştir. Özgür yaşam ölçülerindeki gelişiminin yanı sıra savaş sanatında da yetkinleşmek için Besta’da askeri uzmanlık eğitimi görmüş ve profesyonel bir suikastçı olmuştur.

Her daim duruşu ve cesaretiyle yoldaşlarına örnek olan Binevş yoldaşımız eylemlerde de yer almıştır. 2016 yılı baharında Besta’da gerçekleşen bir hava saldırısında yaralanmış, beş yoldaşını yanı başında şehit vermiştir. Bu olaydan sonra düşmana olan öfkesi daha fazla artmış, yoldaşlarının intikamını almak üzere yaralarını hızla sarmış ve görevinin başına dönmüştür. 2016 yılı sonbaharında Medya Savunma Alanları’na geçen Binevş yoldaşımız 2017 yılında Mahsum Korkmaz Akademisi’nde eğitim görerek, yeni dönem komutanlarından biri olarak mezun olmuştur. Merkezi kurumlarımızda büyük güven ve hassasiyet gerektiren özel çalışmalarda yerini almış, üzerine düşen tüm sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Son görev yeri olan Kurojahro’ya büyük bir aşkla bağlanmış, burada yoldaşlarıyla birlikte büyük emekler sarf etmiş ve işgalcilere büyük kayıplar yaşatan savaşın alt yapısını hazırlamıştır.

Türk ordusunun Kurojahro’ya dönük işgal saldırısında büyük cesareti ve zafere olan mutlak inancıyla günlerce savaşan ve yoldaşlarını komuta eden Binevş yoldaşımız, adı gibi yaşayarak kahraman bir Kürt kadını olarak mücadele tarihimize geçmiştir. Binevş Agal ve beraberindeki yoldaşlarımızın direnişi karşısında çaresiz kalan namert Türk ordusu korkakça kimyasal silahlar kullanarak yoldaşlarımızı şehit etmiştir. Binevş yoldaşımızın katılımı, duruşu, cesareti, komutanlığı ve özgür yaşam aşkı bizlere daima yol gösterecek, intikam ve zafer gerekçemiz olacaktır.

ROJBÎN AGIRÎ SERHED

Rojbîn yoldaşımız aslen Geliyê Zilan’lı bir ailenin ferdi olarak Agirî’de doğmuştur. Sömürgeci Türk devletinin Geliyê Zilan’da binlerce insanımızı vahşice katletmesi Rojbîn yoldaşımızın ailesinin Türk devletine büyük öfke duymasına neden olmuştur. Rojbîn yoldaşımız daha küçük yaşlarından itibaren ailesinden Geliyê Zilan katliamına dair yaşanmış hikayeleri dinlemiş, düşmanın gerçek yüzünü bilinçaltına kazımıştır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehadetleri ve katılımları olan böylesi değerli bir ailede doğmuş olmak Rojbîn yoldaşımızın da yaşam yürüyüşünü derinden etkilemiştir. Gençlik yıllarında, daha önceden bilinçaltına yerleşen düşman algısını daha somut görme ve tanıma imkanına kavuşmuştur. İşgalci Türk devletinin Kürt’ün inkarı üzerine kurulu felsefesini bugün farklı biçimlerde de olsa aynen devam ettirdiğini anlamak Rojbîn yoldaşımız açısından zor olmamıştır. Özellikle sistem okullarında bu gerçekliği daha net bir şekilde görmüştür. Yine düşmanın Kürt toplumsallığını tahrip etme temelinde geliştirdiği sahte namus algısının sonucu olarak gelişen kadını ikinci planda görme ya da kadının toplum içinde silikleştirilme çabalarına karşı duyduğu öfke Rojbîn yoldaşımızın kimi arayışlar içerisine girmesine neden olmuştur. Yaşadığı çelişkilerin yanında halkımızın özgürlük mücadelesinin her geçen gün daha da yakıcı olmaya başlaması nedeniyle Rojbîn yoldaşımız gençlik faaliyetleri içerisine girmiştir. Bir süre yer aldığı gençlik çalışmalarında onlarca Kürt gencinin bilinçlenip mücadele saflarına katılmalarına vesile olmuştur. Fakat her ne kadar başarılı bir çalışma yürütse de özgürlük tutkusunu dizginleyememiştir. Uzak olmadığı Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin arayışlarına, yaşadığı çelişkilere ve özgürlük tutkusuna cevap olabileceğine olan inançla 2013 yılında üniversiteyi bırakarak gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra aldığı temel eğitimden sonra kendisini geliştirmeye başlamıştır. Özellikle dağ yaşamı Rojbîn yoldaşımızın kendisini yeniden bulmasına neden olmuştur. Dağların dilini yeni yeni anlamaya ve doğa anayla bütünleşmeye başladığı dönemlerde ülkemiz Kürdistan’ın üzerine kara bir bulut gibi çöken DAİŞ faşizminin Şengal ve Kobanê’ye saldırması üzerine tutkuyla bağlı olduğu dağlardan halkımızın kazanımlarını korumak üzere Kobanê’ye geçmiştir. Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı kahramanca savaşmış ve yaralanmıştır. Buna rağmen özgürlük mücadelesinden taviz vermemiş, ısrarla en ön cephelere savaşmak için önerilerde bulunmuştur. Rojava alanında DAİŞ çetelerinin yenilgisine kadar birçok çalışmada yer almıştır. Yer aldığı her çalışmada yüksek temposu ve disiplinli çalışma tarzıyla örnek bir militan olmayı başarmıştır. Bu yönüyle tüm yoldaşlarına örnek olan Rojbîn yoldaşımız yeniden Kürdistan dağlarına dönmüş ve doğa anasıyla buluşmuştur. Askeri olarak yetkin bir gerilla olan Rojbîn yoldaşımız bir süre ideolojik eğitim almış ve kendisini PKK ve PAJK çizgisinde derinleştirmiştir. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı saldırılara karşı Zap alanına geçen Rojbîn yoldaşımız burada birçok eylemde yer almış ve düşmana ağır darbeler vurmuştur. İşgalci Türk devletinin son olarak Zap’a yönelik başlattığı saldırıları Kurojahro alanında karşılayan Rojbîn yoldaşımız burada da düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer almıştır. 23-25 Mayıs günlerinde de düşmanla göğüs göğüse savaşmış ve birçok işgalciyi cezalandırmıştır. Yaşanan şiddetli çatışmalarda son nefesine kadar fedai bir şekilde savaşan Rojbîn yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Kürt kadının düşman işgallerine karşı üstlendikleri tarihi misyona denk bir duruşun sahibi olan Rojbîn yoldaşımızın anısını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

ÇIYA AMED

Çiya yoldaşımız Êlih’in Beşîrî ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Küçük yaştayken ailesiyle birlikte Türkiye metropollerine göç etmiş ve orada büyümüştür. Kürdistan’da büyümemiş olmasına rağmen toplumsal kültürüne bağlılığını korumuştur. Kendi emeğiyle yaşamayı ve kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başarmıştır. Yüreğindeki Kürdistan merakını ve ülke aşkını gerçekleştirebilmek için üniversitede iktisat bölümünü kazanarak Amed’e gitmiştir. Kürdistan’ın başkenti Amed’i çok merak etmiş ve Kürdistan gerçeğini Amed’de tanımıştır. Amed’de hem Kürt halk gerçekliğini hem de düşman gerçeğini tanıyıp bilince çıkarmıştır. Bu süreci kendini tanıma süreci olarak ele almıştır. Kendisini özgürlüğe götürecek yolun arayışında olan Çiya yoldaşımız Apocu ideolojiyi ve özgürlük hareketini tanımıştır. Özgürlük arayışı büyük olan Çiya yoldaşımız, özgür bir kadın olabilmenin yolunun kadın kurtuluş ideolojisini pratikleştirmekten ve bu temelde mücadele etmekten geçtiğini anlar. 2015 yılında faşist AKP-MHP rejimi tarafından gerçekleştirilen Ankara Garı’ndaki katliama duyduğu öfke ve bu katliamın intikamını alma duygusuyla gerilla saflarına katılır.

Medya Savunma Alanları’nda ilk gerilla pratiğine başlar ve beş yıl boyunca Heftanîn alanında pratik faaliyet yürütür. Birçok ilki yaşadığı, tecrübeler edindiği, birçok yoldaşını şehit verdiği Heftanîn alanına gönülden bağlanır. Kürdistan dağlarında Apocu ideolojiyle kendisini yeniden yaratır ve kadın özgürlük çizgisinde önemli bir düzey kazanır. Demokratik modernite gerillacılığında gelişmek ve sürece cevap olabilmek için askeri uzmanlık akademisinde eğitim görür. Akademi eğitimini başarıyla tamamlayıp, uzman bir sabotajcı olarak mezun olur. Akademide öğrendiklerini pratikleştirmek için Zap alanına geçer. Burada birçok eyleme ve çalışmalara katılan Çiya yoldaşımız, duygu dolu kişiliği, samimiyeti ve içtenliğiyle tüm yoldaşlarının sevgisini kazanır.

Son görev yeri olan Kurojahro’da fedai yiğit komutanımız Mizgîn Ronahî yoldaş öncülüğünde işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurur. Kurojahro Direniş Alanı’ndaki direnişin örgütlenmesinde ve alt yapısının oluşturulmasında büyük emek sahibi olan Çiya yoldaşımız, savaş sürecinde de aktif bir şekilde rolünü oynamıştır. İşgalcilere dur diyen, büyük cesaretiyle faşistlere darbe üstüne darbe vuran, Kürdistan toprağını ve Kürt halkının onurunu koruyan Çiya yoldaşımız, kahraman ve özgür bir Kürt kadını olarak ölümsüz şehitler ordusuna katılmıştır. Çiya yoldaşımızın özgürlük aşkı ve zafere olan inancı bizlere her daim örnek olacaktır.

BERITAN SINÊ

Beritan yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın yurtsever Sinê şehrinde dünyaya gelmiştir. Rojhilat halkının kimliğine, kültürüne ve toprağına bağlılığıyla büyüyen Beritan yoldaşımızın kişiliği yurtsever bir karakter kazanmıştır. Özgürlüğe susamış bir halkın çocuğu ve genç bir Kürt kadını olduğu için ciddi bir özgürlük arayışı içerisine girmiştir. Hem bir kadın olarak özgürlüğü elde etmek, hem de halkının toplumsal özgürlüğünü kazanmak için okuyup araştırmıştır. Çok zeki bir kadın olan Beritan yoldaşımız, Kürtçe’nin üç lehçesinin yanı sıra, 3 farklı dili de öğrenmiştir. Başarılı bir öğrenci olmasına rağmen özgürlüğün devlet okullarında elde edilemeyeceğini öğrenmiştir. Bir süre farklı Kürt örgütlerinde yer alsa da, başta kadın özgürlüğü olmak üzere tüm toplumsal özgürlüklerin Önder Apo’nun Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigmasından geçtiğini görmüştür. Apocu ideoloji ve paradigmayı tanıyınca 2017 yılının kutsal Newroz gününde gerilla saflarına katılmıştır.

Bir Newroz günü PKK’ye katılan Beritan yoldaşımız, yeni ve özgür bir yaşamda yeniden doğuş yapmıştır. Kürt halkının yiğit ve kahraman komutanı Beritan (Gülnaz Karataş) yoldaşımızın ismini alır. Tıpkı adını aldığı komutanımız Beritan gibi hızla pratikleşir, gelişir ve görevler alır. Hem Apocu ideolojide derinleşir, hem özgür bir Kürt kadını olarak özgürlük ölçülerinde yetkinleşir, hem de kendisini askeri sanatta geliştirir. Askeri uzmanlık akademisinde bir suikastçı olmak için eğitim görür ve başarıyla tamamlar. Eğitimini pratikleştirmek için 2018 yılında Zap alanına geçer. Dört yıl boyunca Zap alanında her türlü çalışma ve görevi büyük bir istek ve aşkla yerine getirir. Zap’ın her karış toprağına alın terini döker, yaşamda ve savaşta en büyük tecrübelerini Zap’ta kazanır. Yeni dönem YJA Star komuta çizgisini hızla özümser ve hareketli timlerde görev alır. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylemlere katılır ve büyük cesaretiyle göz doldurur. Kürdistan halkının kahramanlık tarihine geçen Kurojahro Direniş Alanı’ndaki savaşta günlerce en zor şartlarda mücadele eder ve işgalcilere ağır darbeler vurur. Korkak Türk ordusunun namertçe kimyasal silah kullanması sonucu 4 yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşır.

RONÎ BAKÎ

Ronî yoldaşımız düşman baskılarından dolayı Kürdistan’dan göç etmek zorunda kalan binlerce ailemizden biri olan yurtsever Özgüç ailesinin bir ferdi olarak Hatay’da doğmuştur. Ülkesinden binlerce kilometre uzakta doğmuş olmak Ronî yoldaşımızın Kürdistan ile olan bağlarını koparmaya yetmemiştir. Bir amcası da Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit olan Ronî yoldaşımız, hem amcasının direniş mirasına sahip çıkmak hem de halkımızın yaşadığı soykırım tehlikesini bertaraf etmek için mücadele saflarını seçmiştir. Bu temelde bir süre gençlik çalışmalarında yer alan Ronî yoldaşımız düşman saldırılarının en yoğun olduğu 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yeni savaşçı eğitimini Zap alanında gören Ronî yoldaşımız daha sonra Cîlo bölgesine geçmiştir. Cîlo alanında kısa bir süre pratik yürüttükten sonra Şengal’in DAİŞ çetelerinden kurtarılması hamlesine katılmıştır. Yaşanan yoğun savaş sürecinde cesareti ve gözü pekliği ile örnek bir Apocu militan olmuştur. DAİŞ çetelerine karşı verilen özgürlük savaşında askeri taktik anlamında büyük tecrübeler yaşamış ve komutan olmuştur. Şengal’in çetelerden temizlenmesinin ardından oradaki görevini başarıyla sonlandırarak tekrar Kürdistan’ın özgür dağlarına dönmüştür. Gerillacılığa başladığı Zap alanına bu kez öncü bir komutan olarak dönen Ronî yoldaşımız, bu misyonunu başarılı bir şekilde yerine getirmek için büyük bir emek vermiştir. Fedakar kişiliği ile yoldaşları tarafından sevilen ve sayılan Ronî yoldaşımız Zap’a yönelik geliştirilen işgal saldırılarına karşı tarihi direnişi ören yoldaşlarımızdan biri olmuştur. 2018 yılından itibaren bulunduğu Zap alanında işgalcilere karşı geliştirilen birçok eyleme tecrübesiyle öncülük etmiş ve düşmanı Zap alanına ayak bastığı için pişman etmiştir. 2021 yılında da geliştirilen Bazên Zagrosê Hamlesinde yeni dönem gerilla taktiklerini başarılı bir şekilde uygulayarak, direnişe öncülük etmiştir. Yine düşmanın bu yıl Nisan ayından itibaren başlattığı işgal saldırılarına karşı da Kurojahro alanını direniş kalesine dönüştürmüş, düşmanın ağır darbeler almasına neden olmuştur. Ronî yoldaşımız da diğer 4 yoldaşı gibi yiğitçe bir direnişin ardından işgalci TC ordusunun namert kimyasal saldırısı sonucu şehadete ulaşmıştır.

DEVRAN RIHA

Devran yoldaşımız Riha’da doğmuştur. Ailesi ve çevresi yurtsever olan Devran yoldaşımız birçok onurlu Kürt genci gibi halkımızın yaşadığı varlık sorununa karşı duyarsız kalmamıştır. Halkımızın yaşadığı sömürge statüsünün farkında olmuş, bunu hiçbir zaman içine sindirmemiştir. Bu nedenle her zaman düşmana öfkeli olmuş ve mücadele için bir çıkış zemini aramıştır. Bu arayışları sonucunda 2019 yılında gerilla saflarına katılarak halkımız için en doğru mücadele yöntemini seçmiştir. Devran yoldaşımız bu çıkışıyla düşman baskısı altında mücadele yöntemi arayan binlerce Kürt gencine en doğru mücadele yöntemini göstermiştir. Gerillaya katıldıktan sonra özlü ve temiz kişiliği ile kısa sürede gerilla yaşamına uyum sağlayan Devran yoldaşımız yaşadığımız yoğun savaş gerçekliğini göz önüne alarak kendisini askeri anlamda geliştirmiştir. Yeni dönem gerillacılığının taktik ve tarzını yakalamada zorluk çekmemiş, bu anlamıyla örnek bir Demokratik Modernite Gerillası olmayı başarmıştır. Aldığı eğitimlerden sonra sürekli sıcak savaş alanlarına gitmeyi önermiş ve Zap alanına geçmiştir. Zap alanında bulunduğu her ortamda içten yoldaşlığı sayesinde sevilen bir arkadaş olmuştur. Dürüst, hesapsız ve samimi katılımıyla örnek bir Apocu militan olmayı başaran Devran yoldaşımız Zap’ın birçok alanında başarılı bir pratik sergilemiştir. Düşmanın 2021 yılından itibaren geliştirdiği işgal saldırılarına karşı kararlı duruşu ile tüm yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmuş, birçok eyleme katılarak da öncülük rolünü başarı ile yerine getirmiştir. En son bulunduğu Kurojahro alanında da düşmanın tüm insanlık dışı yönelimlerine rağmen Apocu iradesinden taviz vermemiş, bedeli ne olursa olsun düşmanı mutlaka yenilgiye uğratmak için tüm benliğiyle savaşmıştır. Devran yoldaşımızın da içinde bulunduğu yoldaşlarımızın tarihi direnişleri karşısında çaresiz kalan işgalci TC ordusu her zaman yaptığı gibi yine alçakça kimyasal silah kullanmıştır. Yaşanan kimyasal silah saldırısından sonra şehadete ulaşan Devran yoldaşımızın iyi bir yoldaşı olacağımıza ve hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”