HPG: Xakurkê’de 8 düşman askeri öldürüldü

Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’ndeki işgalci TC ordusuna yönelik düzenlenen eylemde, 1 konteyner ve 1 mevzi tümden imha edilirken tespit edilebilen 8 Türk askeri de öldürüldü. Zap'ta da 1 drone düşürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini belirterek, ayrıntılarını açıkladı:

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Mayıs günü saat 21.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzi ve barınakların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde, 1 konteyner ve 1 mevzi tümden imha edilirken tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından çevresindeki alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Yine devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, 10 Mayıs günü saat 10.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı üzerinde dolaşan işgalci TC ordusuna ait bir drone tipi insansız hava aracını ateş altına almış ve drone düşürülmüştür.

10 Mayıs günü saat 10.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê, Lolan çayı ve Koma Sor alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."