Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HPG: Xakurkê şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Türk savaş uçaklarının Xakurkê’ye yönelik saldırısında şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıklayarak, saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“29 Mayıs 2019 tarihinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Agır, Azad, Helbest, Sarina ve Solin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agır Beritan
Adı Soyadı: Cafer Pureng
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Hatun – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Azad Batman
Adı Soyadı: Fadıl Yavuz
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Mesude – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Helbest Jiyan
Adı Soyadı: Sabriye Aydın
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Leyla – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Sarina Sarya
Adı Soyadı: Şinyar Kawa
Doğum Yeri: Süleymaniye
Anne - Baba Adı: Dimen – Kawa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Solin Elbak
Adı Soyadı: Özlem Dindar
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Fatma – Sinan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2019 / Xakurkê

 Faşist Türk devletinin yıllardır halkımıza karşı yürüttüğü işgal, asimilasyon ve soykırım savaşına karşı Kürdistan Gerillası her zaman büyük bir kahramanlıkla direnmiştir. Faşist devlet dünyanın herhangi bir yerinde Kürt halkın kazanımlarını yok etmeyi amaçlamış ve Güney Kürdistan’a yapılan işgal harekâtı da, işgalci TC’nin Kürt halkını yok etme planın bir parçası olarak karşımıza çıkmıştır. Ancak Kürdistan gerillası destansı bir direnişiyle faşist devletin planlarını boşa çıkarmıştır.

Önder Apo’nun özgür, demokratik, kadın özgürlükçü felsefesi bütün Kürt halkını aynı mücadelede zemininde buluşturmuş, Kürdistan’ın her parçasından ve metropollerden özgürlük gerillasına katılımlar sağlamıştır. Kürdistan gerillası Kürt halkın teminatı olduğu bilinciyle Agır, Azad, Helbest, Sarina ve Solin yoldaşlarımız farklı tarihlerde ve farklı yerlerden aynı amaçla gerilla saflarındaki yerlerini almışlardır. Her bir yoldaşımız da işgalci güçlerin halkımıza karşı yürüttüğü her türlü insanlık dışı uygulamalarına bizzat tanıklık etmiş ve her türlü asimilasyon uygulamalarına rağmen kendi kültürünü korumayı bilmiş ve Kürt halkın özgürlüğü için birer öncü militan olmaya karar vermişlerdir.

Agır, Azad, Helbest, Sarina ve Solin yoldaşlarımız aynı amaç ve umutla Kürt halkın özgürlüğü için büyük bir kararlılık ve fedai ruhla işgal harekâtına karşı direnişte yerlerini almışlardır, her zaman gerilla tarz ve taktiğinde ustalaşmayı esas almış, Önderlik ideolojisinde derinleşmiş ve gerek gerilla yaşamında gerek pratik öncülükte tüm görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmeyi başarmışlardır. İşgalci TC devletinin Güney Kürdistan’a karşı işgal harekatını başlattığı ilk günden itibaren Agır, Azad, Helbest, Sarina ve Solin yoldaşlarımız büyük bir emek ve özveriyle şehit oldukları âna kadar direnişte yerlerini almışlardır.

Şehit yoldaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”