HSM’den kutlama mesajı

HSM Karargah Komutanlığı, Devrimci Operasyona katılarak başarılı eylemler gerçekleştiren Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’nin tüm komutan ve savaşçılarını kutladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı’nın yayımladığı mesajda şunlar belirtildi:

“Öncelikle hepinizin Diriliş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

İşgalci Türk devletinin Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’ne dönük başlattığı işgal saldırısı ikinci yılına girmiştir. Geçen yıl geliştirdiğiniz direniş karşısında işgalci Türk ordusu ağır darbeler aldı, sonuçsuz kaldı ve kendi asker cenazelerini ardında bırakıp yakmayı da göze alarak geri çekildi. Girê FM Direniş Alanı’nda ise tam 14 ayı geride bırakan kesintisiz bir düşman saldırısı ve buna karşı tarihi bir direniş sürdürülmektedir.

İşgal planlarını sonuca götürmek isteyen Türk devleti, bu sebeple 20 Temmuz 2023 gecesi Girê Cûdî Direniş Alanı’nı hedefleyerek Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’ne dönük yeni bir saldırı başlattı. 22 gündür aralıksız devam eden saldırılar karşısında sergilenen direniş önemli bir düzey ve performans açığa çıkarmıştır.

9 Ağustos günü ve onu takip eden gece boyunca, Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen düşman gücünün Devrimci Operasyon tarzında koordineli şekilde 44 eylemle vurulması, 31 işgalcinin cezalandırılması ve 7 işgalcinin de yaralanıp savaş dışı bırakılması çok başarılı bir sonuçtur. Bu Devrimci Operasyon’da yüksek Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüme temelinde saldırı ve sızma taktiklerinin etkin şekilde uygulanması, yaratıcı taktik zeka ile sabotaj taktiğinin pratikleştirilmesi ve elinizdeki silahları ustaca kullanma kabiliyeti göstererek suikast taktiğinin çok yerinde devreye konulması önemli bir düzey açığa çıkarmıştır. Hem arazinin detay ve inceliklerini, hem de savaş mevzi ve tünellerini kullanarak uzman tim savaş tarzını yer altında ve yer üstünde birbirini tamamlayan şekilde profesyonelce sergilemek de önemli bir başarıdır. Bu Devrimci Operasyon boyunca düşmanın Direniş Alanı’nı havadan ve karadan yoğun bombalaması ve sonraki günde de bunu devam ettirmesi karşısında hiçbir kaybımızın yaşanmamış olması, açığa çıkan başarı düzeyini daha anlamlı kılmaktadır. Ayrıca bu Devrimci Operasyonu’n Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın arifesinde Egîdler’in ruhu ve tarzıyla ortaya konulması, şehitler çizgisinin takipçiliğinde gerçekleşmesi güncel olduğu kadar, tarihi önemini de ortaya koymaktadır.

Şehitler çizgisine bağlılıkla Apocu fedai ruhu tereddütsüzce sergileyen, büyük bir cesaretle düşman üzerine yürüyen, uzman tim savaş tarzını ve zengin gerilla taktiklerini büyük bir yaratıcılıkla uygulayan ve işgalci Türk ordusuna unutamayacağı tarihi bir ders veren tüm savaşçıları, komutanları ve bu direnişi sevk-idare edip koordinesini yapan komutanlığınızı başarılarından dolayı kutluyoruz. Aynı zamanda bugünkü düzeyin açığa çıkmasının alt yapısını oluşturmak için Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’nde yıllarca büyük bir fedakarlıkla emek veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Halen fedakarca çalışan, direnen ve emek veren tüm yoldaşları da bu vesileyle selamlıyor, başarılarından dolayı kutluyoruz.

En içten devrimci duygularla bir kez daha eyaletteki tüm komutan ve savaşçı arkadaşların başarılı eylemlerini ve Diriliş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Apocu fedai ruhla geliştirdiğiniz direnişin daha büyük başarılar ve güçlü sonuçlar yaratacağına olan inancımızı belirtiyoruz.”