HSM Karargah Komutanlığı'ndan kutlama mesajı

HSM Karargah Komutanlığı Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi komutan ve savaşçılarına gerçekleştirdikleri devrimci operasyonlar dolaysıyla kutlama mesajı gönderdi. PKK’nin Yürütme Komitesi de devrimci operasyonları selamladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı mesajında şunlar belirtildi:

“25 Kasım günü Zap’ın batısında yer alan Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik 7 koldan ve birçok gerilla taktiği iç içe koordineli kullanılarak başarılı bir devrimci operasyon gerçekleştirilmiştir. Yüksek cesaret, saldırı tarzı ve fedai ruhla gerçekleştirilen bu devrimci operasyonda 17 işgalci cezalandırılarak 10 düşman mevzisi imha edilmiştir.

26 Kasım günü ise; Metîna’da yer alan Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik üç koldan başarılı bir devrimci operasyon gerçekleştirilmiştir. Büyük cesaret ve fetih ruhuyla işgalcilerin mevzilerinin üzerine tek tek gidilip düşürülerek 42 işgalci cezalandırılmış, birçok silah ve askeri malzeme imha edilirken bir kısmına da el konulmuştur.

Öncelikle bu başarılı devrimci operasyonlara öncülük eden, fedaice düşmanın üzerine yürüyen, kesin sonuç almaya odaklanan ve bunu görkemli bir şekilde başaran Adar, Heqî, Medya, Amed, Binevş ve Baran yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu devrimci operasyonlara katılan ve emek veren Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesinin tüm komutan ve savaşçılarını bu başarılarından dolayı kutluyoruz. Aynı şekilde Partimiz PKK’nin Yürütme Komitesi de, devrimci operasyonlara katılan tüm eylemcileri sevgiyle selamlamış, bu başarılı performanstan dolayı kutlamış ve başarı dileklerini bize iletmiştir.

Değerli Yoldaşlar;

Gerçekleştirmiş olduğunuz bu başarılı devrimci operasyonlar AKP-MHP faşist rejiminin işgal planlarına ve iktidar hesaplarına ağır bir darbe vurmuştur. Özel savaş medyası aracılığıyla bu devrimci operasyonları sanki sıradan birer eylemmiş gibi yansıtıp kayıplarını gizlemeye çalışsalar da özel savaş şefleri hızla sınıra koşmuş, moral ve motivasyonları dağılan işgalcileri bizzat Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar toparlamaya çalışmış, sahte zafer haberleri ve ucuz kurgusal görüntülerle kamuoyunu bir kez daha yanıltmak istemişlerdir. Bu gerçeklik bile 59 işgalcinin cezalandırıldığı bu devrimci operasyonların faşist rejime ne kadar etkili bir darbe vurulduğunun anlaşılmasına yetmiştir. Hakeza devrimci operasyonun görüntüleri yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılmış, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın büyük bir azim, fedakarlık ve fedai ruhla yürüttüğü savaşın yanı sıra düşman gücünün ne halde olduğu da açıkça gözler önüne serilmiştir.

Bu devrimci operasyonlar 8 aya yakın bir süredir geliştirilen tarihi direniş sürecinin önemli bir aşaması ve devamı olmaktadır. Gerillanın aylardır sürdürdüğü direnişi hamlesel bir ruhla devrimci operasyonlara dönüştürmesi yeni bir düzeye işaret etmektedir. Bu operasyonlarda açığa çıkan düzey; Devrimci Halk Savaşı Stratejimizin, Devrimci Savaş Doktrinimizin, Demokratik Modernite Gerilla çizgimizin ve bu temelde geliştirilen profesyonel tim savaş tarzımızın doğruluğunu ve ne kadar sonuç alıcı olduğunu göstermiştir.

Bu devrimci operasyonların Kurdistan coğrafyasının zorlu kış koşullarında gerçekleştirilmiş olması, mevsimsel koşulların artık gerillanın önünde engel olmadığını, yaz-kış demeden her zaman aktif eylemsellik içinde olunabileceğini de ortaya koymuştur. Bu çerçevede ele alındığında; kış sürecine girerken bu eylemsellik düzeyi ve performansı tüm güçlerimizde önemli bir moral, motivasyon ve yoğunlaşma yaratacak, gelecek yıl görevlerine daha güçlü hazırlanmalarına vesile olacaktır.

Devrimci operasyonlara katılarak böylesine anlamlı ve önemli sonuçları ortaya çıkaran tüm komutan ve savaşçı yoldaşlar şahsında, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin tüm komutan ve savaşçılarını bir kez daha kutluyor, daha büyük başarıları yaratacağına olan inancımızı belirtiyoruz.”