HSM: Newroz’u yeni hamlenin başlangıcı yapma ididasındayız!

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı: 2020 yılı Newrozu’nu direnişle, Newroz ateşinin sönmez ruhuyla devrimci halk savaşımımızda yeni bir hamlenin başlangıcı olarak karşılama iddiasındayız.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Newroz’a ilişkin açıklama yaptı. Komutanlık, “Ortadoğu halkları yüzyıllardır Newroz’a ‘’yeni gün’’ diyerek, onu yeni bir yılın ve baharın başlangıcı olarak kutlamışlardır. Kürt halkı da bu anlamlı ve kutlu günü yüzyıllarca aynı biçimde karşılamış, bunun yanı sıra Dehak gibi zalimlerin zulmüne karşı Demirci Kawalar Newroz ateşini direniş ve başkaldırının ateşine dönüştürerek özgürlüğün köleliğe galip geldiği ‘’yeni gün’’ haline getirmiştir. Newroz’u özgürlük halayına durulan bir direniş bayramı olarak kutlayan Kürtlerde, Newroz Bayramı en kadim bir gelenek olarak yerini almıştır” dedi.

SERHILDANLAŞAN NEWROZ HALKI

“Kürdistan’da yeni bir çıkış, yeni bir özgürlük umudu, yeni yaşama uyanış ve yeni bir bahara doğuş olan Rêber APO’nun tarihi yürüyüşü, PKK olarak vücut bulup on binleri aşan şehitler ordusuyla milyonlarla buluşmuş ve bugün tüm Ortadoğu halklarının, ilerici insanlığın özgürlük umudu haline gelmiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “1973 Newrozu ile mücadelesinin startını veren Apocu özgürlük yürüyüşü Mazlum Doğan’ın zalimlerin zindanında üç kibrit çöpüyle yaktığı özgürlük ateşinin Kürdistan semalarına yükselmesiyle ve bunun Kürdistan dağlarında gerilla öncülüğünde zafer halayına dönüşmesiyle Newroz’a yeni bir anlam, önem ve misyon yüklemiştir. Apocu çizginin yarım asrı bulan bu kutlu özgürlük yürüyüşü her Newroz’u yeni bir çıkışın, yeni bir başlangıcın, yeni bir hamlenin ve mücadeleyi yükseltmenin vesilesi yapmış, her yeni Newroz’u bu şekilde karşılamıştır. Kürt halkı Newroz’unu gerçekten de ‘’Newroz’’ yapabilmek için her yıl onlarca şehit vermiş, sayısız bedel ödemiş ama yine de bundan asla vazgeçmemiş ve serhildanlaşan Newroz halkı haline gelmiştir.

NEWROZ ATEŞİNİN DİRENİŞİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRMA SÖZÜ VERİYORUZ

Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak yeniden dirilişin, baskı ve zulme karşı direnişin adı olan yeni Newroz’u yaratan ve geçek anlamına kavuşturan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan şahsında kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor; başta Rêber APO’nun, değerli şehit ailelerimizin, her alanda emek veren bütün yoldaşlarımızın; fedakâr ve yurtsever halkımızın, halkımızın dostlarının ve Newroz geleneğine inanan tüm halkların Newroz Bayramı’nı kutluyor, kahraman şehitlerimizin bin bir emekle açtıkları kutsal mücadele yolunda yürüyerek Newroz ateşinin direnişini zaferle taçlandırma sözünü veriyoruz.

Kürdistan halkı tarih boyunca sömürgecilere karşı hiç boyun eğmemiş, kadim Kürdistan dağlarını kendine mesken ederek hep Newroz ruhuyla direnmiştir. Bugün de aynı direniş ruhuyla faşist, soykırımcı ve sömürgeci zihniyete karşı mücadelesini soluksuz devam ettirmektedir. Kürdistan’ın dünya siyasetinin belirlendiği Ortadoğu coğrafyasının merkezinde olması ve Kürt halkının onurluca yürüttüğü özgürlük mücadelesi onu ezilen tüm hakların umudu haline getirmiştir. Rêber APO’nun ‘’Newroz halkı’’ dediği Kürtler ve ülkesi Kürdistan alternatifsiz, geleceksiz ve özgürlüksüz bırakılmak istenen insanlığın yeni Kabe’si olmuştur. Rêber APO’nun felsefesi Kürdistan sınırlarını aşarak evrensel bir çözüm gücü, adil bir dünya arayışının somut örneği ve alternatif paradigması haline gelmiştir. Kuşkusuz Özgürlük Mücadelesi’nin ulaştığı bu düzey Rêber APO’nun emsalsiz çabası, nefes nefese mücadelesi ve kahraman şehitlerimizin kanlarını ve canlarını katık ederek verdikleri emekler sayesinde ortaya çıkmıştır.

2020 NEWROZUNU YENİ BİR HAMLENİN BAŞLANGICI YAPMA İDDİASINDAYIZ

Biz de Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak 2020 Newrozu’nu yeni bir başlangıç yapmak, bu tarihi dönemde halkların özgürlük mücadelesini Newroz ateşinin sıcaklığıyla yükseltmek, Rêber APO’nun perspektifleri ışığında ve yeni Newroz direniş geleneğinin yaratıcıları olan Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz çizgisinde dönem görevlerini başarıyla gerçekleştirmek için her zamankinden daha kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 2020 yılı Newrozu’nu direnişle, Newroz ateşinin sönmez ruhuyla devrimci halk savaşımımızda yeni bir hamlenin başlangıcı olarak karşılama iddiasındayız.

HPG GERİLLALARI BÜTÜN SALDIRILARA CEVAP VERECEK GÜÇ VE KARARLILIKTA

Halk Savunma Güçleri olarak Newrozu gerçekten de böylesi bir iddia ve kararlılıkla karşılamak için bu süreçte yıllık Komuta Konsey toplantımızı başarıyla gerçekleştirdik. Her mücadele alanından yeterli sayıda katılım ve temsille başlayan toplantımız 6 gün boyunca sürmüş, mücadeleyi yükseltmek ve tarihi direnişimizi zafere taşımak için önemli tartışmalar geliştirmiştir. 2019 yılı mücadele ve savaş pratiğini kapsamlı bir biçimde değerlendiren toplantımız 2020 yılının zafer yılı olması için devrimci halk savaşının hangi yol, yöntem ve taktiklerle geliştirilmesi gerektiğini de tartışmış ve bu temelde gerekli kararları alarak 2020 yılının taktik çerçevesini ve planlamasını netleştirmiştir. Şehitlerin yol göstericiliğinde, halkımızın fedakâr ve direngen tutumundan aldığı güç ve moralle, Apocu çizgide önemli bir netlik ve kararlaşmayı yaşayan Komuta Konseyi toplantımız yeni mücadele ve Newroz yılına güçlü bir hazırlık yaparak girmektedir. Özgürlüğü en çok hak eden ezilen halkların özgürlük mücadelesini veren Halk Savunma Güçleri olarak 2020 yılı Newrozu’nu HPG’nin Komuta Konseyi toplantısının yarattığı netlik, kararlaşma, planlama ve zafer iddiasıyla karşılıyor, bu temelde halkımızın Newrozu’nu selamlıyoruz.

Rêber APO’nun aydınlık felsefesi ışığında, şehitlerimiz açtığı kahramanlık yolunda Önderliğini, halkını ve Kürdistan topraklarını fedaice savunma çizgisinde yürümüş olan Halk Savunma Güçleri; Newroz’un direniş ve zafer ruhuyla bundan sonra da gerekli adımları atmakta bir an olsun tereddüt etmeyecek, bundan geri durmayacaktır. Halkımıza yönelik saldırı nereden ve kimden gelirse gelsin, HPG gerillaları Apocu militan ruhla ve Kürdistan halkının desteğiyle düşmanın bütün saldırılarına cevap verecek güç ve kararlılıktadır.

Bu temelde, Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, faşist sömürgeci saldırılara rağmen Newroz ruhuyla alanlara çıkıp mücadele eden halkımızı selamlıyor, özgürlük dağlarından gerillanın coşkusu ve Apocu direniş ruhuyla bir kez daha tüm halkımızın Newrozu’nu kutluyor, özgürlük mücadelesi veren tüm güçlere yeni dönemde üstün başarılar diliyoruz.”