Irak ordusu Süleymaniye saldırısının sorumlusunu açıkladı

Irak Genelkurmay Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Süleymaniye’de 18 Eylül günü üç kişinin şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren hava aracının Türkiye’den havalandığını açıkladı.

Irak Genelkurmay Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Süleymaniye’de Erbet Tarım Havaalanı’na yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Yahya Resul, “Dün saat 17.00’de Türkiye’den havalanan insansız bir hava aracı Irak’ın Süleymaniye kentinde bulunan Erbet Tarım Havaalanı’na yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Antiterör İdaresine bağlı 3 üye şehit düştü, 3’ü de yaralandı” dedi.

Resul, “Bu saldırı Irak’ın egemenliğinin, güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali, bölge ve dünyadaki barış ve güvenliğe yönelik ciddi bir ihlal ve tehdittir. Aynı zamanda uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler antlaşmalarının ihlalidir” diye ekledi.

Saldırının iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine uymadığını ve Irak yurttaşlarını tehdit ettiğini belirten Yahya Resul, Irak’ın bu ihlallere son verme hakkı olduğunu sözlerine ekledi.