Karakoldaki şüpheli ölüm: Bugrur’un ailesi İHD’ye başvurdu

Doğubazıt'ta götürüldüğü karakolda 'intihar ettiği' iddia edilen Ahmet Bugrur’un ailesi, İHD'ye başvurdu.

Agirî’nin  Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde, dün sabah saatlerinde gözaltına alınan 3 çocuk babası Ahmet Bugrur (37) isimli kişinin, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edildi. Bugrur’un nezarette şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, dün sabah ilçe merkezinde bulunan bir caminin önünde Bugrur, bir imamla tartıştı. Tartışma sonucu, Bugrur ve ismi öğrenilemeyen imam polislerce, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette çıkan tartışmada Bugrur’un imama tokat attığı ve bu nedenle nezarete atıldığı öğrenildi. Bugrur’un cenazesi daha sonra intihar ettiği gerekçesiyle ailesine teslim edildi.

Bugrur’un karakoldaki şüpheli ölümünün ardından harekete geçen ailesi, İHD Ağrı Şubesi'ne başvurdu. Kardeş Resul Bugrur tarafından yapılan başvuruda, "Kardeşim Ahmet Bugrur’un şüpheli ölümü üzerine durumun araştırılıp, mağduriyetin giderilmesi, toplumsal sorunun ortaya çıkması için gereğinin yapılmasını rica ediyorum" denildi.