Katledilen Çelebi için açılan taziyeye ziyaretler sürüyor

Süleymaniye’de katledilen Kürt Siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi için kurulan taziye yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Fevzi Çelebi, "Bayrağını yerde bırakmayacağız" dedi.

Süleymaniye kentinde 17 Mayıs’ta uğradığı silahlı saldırıyla katledilen Kürt Siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi için kurulan taziyeyi yüzlerce kişi ziyaret etti.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan ziyaretler yoğun bir şekilde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü de taziyeyi ziyaret ederek aileye başsağlığında bulundu.

'İHANETÇİLER KALLEŞÇE KATLETTİ'

HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Zeki Çelebi’nin şehadetiyle Kürt’lere mesaj verilmek istendiğini söyledi. Orhan, “Zeki heval zulüm gördüğü vatanında insan haklarını, Kürt halkını savunuyordu ve bunun için mücadele ediyordu. Kürtler 100 yıldır bir zulüm altında. Zeki heval gibi mücadele yürüten her arkadaş ya sürgüne gidiyor ya şehit oluyor ya da cezaevine atılıyor. Zeki heval de onlardan biriydi. Hakkında dava açıldı ve sürgüne gitmek zorunda kaldı. Ancak orada da ne yazık ki düşmanların ve ihanetçilerin eliyle kalleşçe şehit edildi. Zeki hevalin failleri bellidir ve açıktır. Biz buna karşı mücadele etmezsek bu kalleşlikleri devam edecek. Cenazeye aldığımız andan defnettiğimiz ana kadar büyük bir ahlaksızlıkla karşı karşıya kaldık. Bizler de bir damla kanımız kalıncaya kadar bunlara karşı mücadele edeceğiz” dedi.

BAYRAĞINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ'


Mehmet Zeki Çelebi’nin abisi Fevzi Çelebi de kardeşinin mücadele bayrağını yerde bırakmayacaklarını belirterek, “Buradan bize sahip çıkan Kürt siyasetçilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Cenazeyi Van’a getirene kadar birçok zorluk bize yaşattılar. Bu kirli bir zihniyettir. Ama bugün yanımızda bulunan halkımız bu durumu bize unutturdu. Kardeşim Zeki Çelebi sadece bizim şehidimiz değil, bütün Kürdistan halkının şehididir. Çelebi sadece Kürtler için değil dünyada ezilmiş bütün halklar için özgürlük ve eşitlik istiyordu. Biz ondan çok şey öğrendik, her zaman yol göstericimiz oldu. Bıraktığı mücadele bayrağını biz alıp başarıya ulaştıracağız” diye konuştu.