Katliama karşı tüm Kürtlere birlik çağrısı

Kongra Star ve Tevgera Azadi, Paris'teki katliama karşı tüm Kürt halkına ve partilerine birlik çağrısı yaptı.

Kongra Star Genel Meclisi, ikinci Paris katliamını kınamak için Qamîşlo’daki Mehemed Şêxo Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Onlarca kadının katıldığı açıklamayı, Kongra Star Qamîşlo Koordinasyonu üyesi Îbtîsam Elî Hisên okudu.

Îbtîsam Elî Hisên, katliamı kınayarak, şehitlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

'TESADÜF DEĞİL'

Îbtîsam Elî Hisên, bu katliamın Paris’te gerçekleşen ilk katliam olmadığını belirterek, 9 Ocak 2013’te Paris’te yaşanan katliamın Türk istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini ve kadın özgürlük mücadelesinin 3 öncüsünün şehit edildiğini hatırlattı.

Saldırının 9 Ocak katliamının 10’uncu yıl dönümüne yakın bir tarihte gerçekleşmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Îbtîsam, “9 Ocak katliamının katili gerçekler ortaya çıkmasın diye öldürüldü. Bu ve diğer olayları birlikte ele aldığımızda Kürt halkının uluslararası etnik ve siyasi bir soykırımdan geçtiğini net bir şekilde göreceğiz" dedi.
Îbtîsamê, MİT’in saldırının sorumlusu olduğu ve Fransa’nın suçluları ortaya çıkarmak görevini yerine getirmemesi halinde bu saldırıdan kendisinin sorumlu tutulacağını kaydetti.

Açıklamanın devamında İsveç hükümetinin Kürtleri Türkiye’ye teslim etmesi ve Akademisyen Nagihan Akarsel’in şehit edilmesi hatırlatılarak, bu saldırıların tamamen Kürt halkına yönelik bir komplonun parçası olduğuna işaret edildi.
Tüm Kürtlere sesini yükseltme çağrısı yapılan açıklamada, Kürt birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu vurgusu yapıldı.
Açıklama “Jin jiyan azadî”, “Bijî Serok Apo” sloganlar eşliğinde sona erdi.

TEVGERA AZADÎ: TÜM KÜRTLER HEDEFTE

Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi -Tevgera Azadi) Eşbakanlığı da şu açıklamayı yaptı:

"Dün Paris’te gerçekleştirilen saldırı işgalci Türk devletinin saldırgan kurumlarınca gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir. Gerçekleşen bu terör saldırısı, 9 Ocak’ta Sakine Cansız ve arkadaşlarının katledilmesinin yıldönümüne denk geliyor. Yaşananlar, Türk devletinin saldırısından başka bir şey değildir. Özgürlük gerillaları karşısında yenilgi yaşayan Türk devleti, şimdi de yurtsever Kürt halkına karşı saldırılar düzenliyor.

Fransa derhal bu saldırıyı gerçekleştirenleri açığa çıkarmalı ve mahkemeye sevk etmeli. Paris Katliamı, tüm Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır.”