Kayıp yakınları, Taştekin ve 'kaybedilen' köylüler için buluştu

İHD ve kayıp yakınları, katledilen Muhyettin Taştekin ve 27 yıl önce Colomêrg’de kaybedilen 5 köylü için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eyleminin 759’uncu haftasında Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Bu hafta 1993’te katledilen Muhyettin Taştekin’in failleri soruldu.
İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, “Çok uzun bir süredir Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu ihlal kararına rağmen kayıp yakınlarının adalet arayışı engellenmek isteniyor" dedi.
Muhyettin Taştekin’in hikâyesini İHD Amed Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Berfin Elçi okudu.
Oğlu Nihat Taştekin’in anlatımları aktarılarak, "(...) Silah sesinin kesilmesinden sonra dışarı çıktığımızda babamın bahçede kanlar içinde yattığını, silahlı grubun ise Jandarma Alay Komutanlığı’na doğru kaçtıklarını gördüm" denildi.

 
ÊLIH
Êlih’te İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 595’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi yöneticileri katıldı. Eylemde konuşan İHD Êlih Şubesi Başkanı Ahmet Şiray, 27 yıl önce 26 Ağustos’ta Colemêrg’in Otluca köyüne yapılan askeri operasyonda gözaltına alınarak 'kaybedilen' Ahmet Bozkır, Süleyman Tekin, Selahattin Aşkan, Lokman Kaya, Halit Ertuş’u ve tüm kayıpların faillerinin yargılanmasını istedi.