Kayyum giderayak tüm taşınmazları Valiliğe devrediyor

İpekyolu Belediyesi'ni gasp eden Kayyumu Cemil Öztürk, giderayak belediyeye ait hizmet binalarını Valilik bünyesindeki diğer kurumlara devretmeye başladı.

Van’da 3 yıldır DBP’li belediyeler tarafından halka hizmet amacıyla yapılan her şeyi gasp eden İpekyolu Belediye Kayyumu Cemil Öztürk, şimdi de gasp ettiklerini Van Valiliği bünyesinde bulunan kurumlara veriyor. Pazar günü yapılacak seçimleri HDP’nin kazanmasına kesin gözüyle bakan Kayyum Öztürk, Bostaniçi Ek Hizmet Binasını, Erçek Hizmet Binasını, Yaşam Merkezini, Çevre Koruma binasını ve Engelsiz Yaşam Merkezini Van Valiliği'ne devretti. Öztürk, ‘HDP’de kalmasın diyerek son olarak Bostaniçi Ek Hizmet binasının da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdi.

Konuya ilişkin bilgi veren HDP İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayı Azim Yacan şunları söyledi: "Belediyeye ait taşınmazların satılması kaybedeceklerinin göstergesidir. Bu taşınmazlar halka aittir. Onun iradesi olan belediye meclisinin kararı olmadan satılamaz. Kayyumların atanması ile meclis bertaraf edildi. Hangi meclis kararından bahsediyorlar? Kendilerince bizi hizmet vermeyecek duruma getirmek istiyorlar. Bizim de halkımıza hizmet borcumuz var. Hiçbir güç bunun önüne geçemeyecektir. İnanıyorum ki halkımız kendisine olan bu binaların peşkeş çekenlere gereken cevabı 31 Mart'ta verecektir. Pazartesi gününden itibaren konuya ilişkin hukuki süreci başlatacağız."