Kayyumdan AKP kadın kollarına 3 bin sırt çantası

Wan’da kayyumlar tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaca binaen AKP Kadın Kollarına 3 bin adet sırt çantası satın aldığı ortaya çıktı.

Van AKP Kadın Kolları Başkanlığı geçtiğimiz yıl kayyum belediyesinden AKP etkinliklerinde kullanılmak üzere 3 bin adet sırt çantası talep etti. Talep üzerine harekete geçen kayyum belediyesi 3 bin sırt çantası için AKP’ye yakınlığı ile bilinen İdeal Çanta Deri Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketinden doğrudan temin ile 3 bin adet sırt çantası aldı. Sırt çantalarının maliyeti yaklaşık 162 bin TL tuttu.  Yandaş firmanın ücreti ise 27 Temmuz 2022 tarihinde ödendi.  

MÜFTÜLÜKTEN BELEDİYEYE ÖDEME TALİMATI

Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Van İl Müftülüğü de giderlerini kayyum belediyesinden karşılamaya başladı. Müftülükten belediyeye gönderilen yazıda Cami ve Kur’an kurslarına devam eden 23.330 erkek ve 13 bin 111 kız öğrencinin şapka ve tişört ihtiyacının belediye başkanlığınca karşılanmasını talep etti. Bu talep belediye tarafından kabul edildi ve Müftülüğe bağlı olan cami ve Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerin tişört ve şapka giderleri belediye tarafından karşılandı. Kur’an Kursu öğrencilerinin tişört ve şapkaya neden bu kadar acil ihtiyaç duyduğu ise bilinmiyor. Alınan bilgilere göre buradan bir rant elde edilmek istediği ve öğrencilerin bahane edilerek suistimal edildiği belirtildi.

MALAZGİRT KUTLAMALARI İÇİN BELEDİYEDEN 10 MİLYON TL’LİK MİNİBÜS İHALESİ

26 Ağustos 2023 günü Malazgirt’te yapılan etkinliklere Türk Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ve ortağı Devlet Bahçeli katıldı. Geçtiğimiz yıllarda oldukça sönük geçen etkinliklere bu yıl katılımın yüksek olması için bütün tedbirler alındı. Bu tedbirler kapsamında kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. Valiliğin konuya ilişkin üst yazısını değerlendiren kayyum belediyesi 300 adet araç kiraladı. Alelacele kiralama ihalesi yapıldı ve ihale AKP’li firmaya verildi. Bu ihale yaklaşık 10 milyon TL’ye mal oldu.