Kayyumun borç ve yatırım yalanı

HDP’li Hakkari Belediyesi’ni gasp eden, bütçesini askeri kışla ve karakolların yollarına, AKP ve yandaşlarına harcayan kayyum, hayali hizmet olarak gösterdi.

Hakkari halkına hiçbir hizmet götürmeyen Kayyum İdris Akbıyık, bugüne kadar 150 milyon lira borç ödediğini, 120 milyon lira yatırım yaptığını iddia etti.

Borçları nereye ödediğini açıklamayan kayyumun, hangi yatırımları nereye yaptığı da bilinmiyor. Halk ise yıldır hiçbir hizmet alamadığından şikayetçi. Davalık olan ve tazminat kazanan bir vatandaşın tazminatını dahi ödeyemeyen kayyumun, mahkemeye verdiği yanıtta "Mali sıkıntı içerisinde olunduğu ve ödenek yetersizliği nedeniyle ödeme yapılamadığı" ileri sürüldü.

HALKA YOK, YANDAŞA ÇOK

Kayyumun gasp ettiği Hakkari Belediyesi yaklaşık dört yıldır Hakkari halkına hiçbir hizmet götürmedi. Hakkari, temiz su kaynakları bakımından çok zengin olmasına rağmen halk  temiz içme suyuna kavuşamadı. Hakkari halkının çeşme suyu haftada bir veya iki gün akıyor. Geri kalan günlerde ise halk susuz kalıyor. Halka içme suyu dahi getirmeyen kayyumun, susuz kalan Hakkari halkına belediyenin itfaiye aracıyla içme suyunu parayla sattığı da biliniyor.

Başta kent merkezi olmak üzere hemen hemen tüm mahallelerin yolları asfaltsız durumda. Özellikle kış ve bahar aylarında yollar çukur, çamur ve göletlerden geçilmezken, yaz aylarında ise tozdan geçilmiyor.

Çöpler günlerce, hatta aylarca toplanmıyor. Şehrin ve askeriyenin kanalizasyon suları arıtılmadan derelere karışıyor.

Kayyum, belediyenin bütçesini Hakkari’ye gelen AKP-MHP’li bakan, milletvekilleri ve bürokratlara harcarken, yine AKP’nin başta Hakkari olmak üzere Kurdistan’da düzenlediği miting ve etkinliklerine para akıtıyor.