KCDK-E: KDP utanç verici tutumunu terk etmeli

KCDK-E, KDP’nin Türk devleti ile yaptığı işbirliğine dikkat çekerek, partinin bir an önce utanç verici tutumunu terk etmesi gerektiğini ifade etti.

“KDP, Özgürlük Mücadelesine karşı soykırımcı Türk devletinin yanında duruyor” başlığıyla bir açıklama yayınlayan KCDK-E, en son Ali Avni’nin yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

KDP yetkilisi Ali Avni’nin, parti tarafından yürütülen ihanet çizgisini meşrulaştıran açıklamalarda bulunduğunu belirten KCDK-E, “Kurdistan ve Kürt halkının davası ile ilgili hiçbir ilgisi kalmamış, kaderini ve her şeyini Türk devletine endekslemiş KDP, düşman politikası izlemektedir. Kendi zenginliklerine zenginlik katan KDP, aşireti için Kürt halkının tüm değerlerini pazarlamaktan kaçınmamaktadırlar” ifadelerini kullandı.

KDP’nin Türk devletiyle işbirliğini sürdürerek ihanette ısrar ettiği vurgulanan açıklamada,  “Başûrê Kurdistan’da 100’den fazla üssün varlığı, MİT’in karargâhı gibi kullanılması bu nedenledir. Kurdistan Özgürlük Gerillasını imha etmeye yönelmiş soykırımcı Türk devleti ve onun eli kanlı ordusuna arka çıkmak ihanettir. KDP’li Ali Avni, onlarca yıldır Kurdistan’da askeri üslerini bulunduran işgalci Türk ordusundan rahatsızlanmak yerine Kürt özgürlük hareketinin varlığından rahatsızdır. KDP’nin ihanet çizgisini esas almasından dolayı işgal saldırıları tüm Kurdistan’a yayılmıştır. Duhok’tan Hewlêr ve Silêmanî'de MİT ve katil çeteleri cirit atmaktadır” denildi.

Açıklamanın sonunda ise KDP’ye yönelik şu çağrı yer aldı: “KDP artık açık bir şekilde ya Kürt halkından yana ya da soykırımcı Türk devletinden yana olup olmadığını açık açık ilan etmeli, bu utanç verici tutumdan derhal vazgeçmelidir.”