KDP’nin gerillalara yönelik saldırısına Maxmur’da tepki

KDP’nin Sîdekan alanında Kurdistan Özgürlük Gerillalarına yönelik gerçekleştirdiği saldırısı Maxmur’da protesto edildi.

KDP’nin Sidêkan bölgesinde Kurdistan Özgürlük Gerillalarına yönelik gerçekleştirdiği saldırı, Maxmur’da bulunan Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda kınandı.

Akşam saatlerinde bir araya gelen kitle adına söz alan Kadri Şirîşêyî, şunları söyledi: “Uzun süredir bölgemizde saldırılar yaşanıyor. Kürt halkı ve Kurdistan Özgürlük Hareketine karşı her türlü saldırı ve ihanet gerçekleştiriliyor. Önderliğimize yönelik 3 yıldır ağır bir tecrit uygulanıyor. Bunlar Kurdistan halkının bir yüzyılda daha soykırımdan geçirilmek istendiğinin, tüm haklarından mahrum bırakılacağının, topraklarından sürüleceğinin işaretidir.”

Kürt halkının, iç ihanetlerin yanı sıra hegemonik güçlerin desteğiyle her türlü saldırı altında olduğuna dikkat çeken Kadri Şirîşêyî, “Son üç yıldır Kurdistan Özgürlük Gerillalarına karşı amansız bir savaş yürütülüyor. Bu savaşta hiçbir ahlak ölçüsü yoktur. Özgürlük savaşçılarına karşı her türlü yasak silah kullanılıyor. Son 8 yılda yaşanan bu savaşlarla bir sonuca varmak istiyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar isteklerine ulaşamıyorlar” dedi.

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Bağdat ve Hewlêr ziyaretleriyle saldırıların yeni bir aşamaya taşındığına dikkat çeken Kadri Şirîşeyî, Kürt  ve dünya kamuoyunu daha duyarlı  olmaya ve durumu yakından izlemeye çağırdı. “Bu saldırı sadece bir partiye veya bir kesime yönelik değildir; asırlık bir saldırıdır” vurgusunda bulunan Şirîşêyî, ihanete ortak olanları kamp adına kınadığını söyledi.