KDP'nin Zinê Wertê'ye güç göndermesi gerilimi artırdı

KDP’nin Zinê Wertê köyü üzerindeki tepelere gönderdiği gücü çekmesi beklenirken, ağır silah ve takviye güç göndermesi Kürtler arasındaki gerginliği artırdı.

KDP’nin bir süre önce YNK alanına giren Kandil'in Zinê Wertê köyü üzerindeki tepelere gönderdiği güçlerini çekmesi beklenirken, dün bir anda aldığı kararla bölgeye yeni güç ve ağır silah takviye etmesi dikkat çekti.

'TEHLİKELİ TIRMANIŞ ARTABİLİR'

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan KCK Dışilişkiler Komitesi, bölgeye yeni gücün gönderildiğini doğrularken, gidişatın Kürt güçleri arasındaki tehlikeli tırmanışı arttıracağı endişesi içinde olduklarını söyledi.
Açıklamada, Başur halkının yaşanan tehlikeli gidişata karşı duyarlı olması gerektiği, tehlikenin daha da tırmandırılmaması için partiler üzerinde baskı kurması ve bu planın sahibi olan Türk devletinin Kürtleri yeniden birbirine kırdırtmamasının önüne geçilmesi istendi.

'HAREKETE GEÇİLMELİ'

Açıklamada şöyle denildi:
“Bölgede başlayan tehlikeli gidişatı ilk günden itibaren takip ediyoruz. O köylerde yaşayan halkla bir dizi görüşmeler yaptık. Halkımız yaratılan tehlikeli gidişin Kürtlerin çıkarlarına olmadığı ve Kürtlerin bunu istemediği, bunun olsa olsa bir Türk devletinin isteği olacağını bize aktarırken, Kürtlerin tüm güçlerinin bu konuda duyarlı ve dikkatli olmasını istiyor. Halkımızın bu duyarlılığını kamuoyuna paylaşırken Başur genelinde yaşayan halkımız ve toplumun en duyarlı kesimleri olan aydın, yazar ve sanatçıların bu tehlikeli gidişatın durdurulması için harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Çünkü Kürtlerin yeniden birbirine girmesi sadece ve sadece Kürdistan  ve Kürt düşmanı olan Türk devleti ve AKP’den başka hiç kimsenin işine yaramaz.”

'TÜM GÜÇLER KENDİ ALANLARINA ÇEKİLMELİ'

Açıklamada, bölgedeki gidişata neden olan KDP’nin güç göndermesi ve ardından yaşanan gerginliğe de değinilerek, tehlikeli tırmanışa neden olan tüm güçlerin kendi alanlarına çekilmesi gerektiği belirtildi.