KDP tepkilere ve çağrılara rağmen Zap’a ilerliyor

İşgalci Türk devletinin üç yıldır gerilla direnişi karşısında Zap’ta ilerleme sağlayamazken, KDP ile işbirliği halinde bölgeye askeri güç konuşlandırıldı ve tepkilere rağmen ilerlemeye devam ediyor.

Alınan bilgilere göre KDP güçleri Zap’ın derinliklerine doğru dağların yamacında kepçeler ile yol açarak ilerliyor.

Zap’ın güney cephesinde ise üs noktaları kuran KDP’li güçler, işgalci Türk devletine yeni yollar açmaya çalışıyor.

KDP’ye ait kepçelerin aralıksız bir biçimde Zap’ın güney yamacında yollar açtığı, farklı noktaları tuttuğu ve bölgeye büyük askeri güç konuşlandırdığı görüldü.

KDP güçleri 2 Ağustos günü önce Başûrê Kurdistan’ın Amediye ilçesine, oradan da gerilla alanlarına doğru büyük bir güç sevk etmişti.

KDP güçleri uzun bir süredir işgalci Türk devletinin saldırılarına doğrudan destek veriyor ve sık sık saldırılarına ortak oluyor. Birçok direniş alanında Türk devleti gerilla karşısında ilerleyebilmek için KDP’nin desteğiyle hareket ediyor. Türk güçlerinin özellikle Zap’ta peşmerge kimlikleri ile hareket etmelerine ve Barzani ailesine ait karakollarından çıkarak gerillaya saldırılar düzenlediğine dair bilgiler de ortaya çıkmıştı.

29-30 Temmuz tarihlerinde de Metîna bölgesindeki Girê Ortê Direniş Alanı’na yönelik Türk devletinin gerçekleştirdiği operasyona KDP destek vermişti. HPG yaptığı yazılı açıklamada, burada cezalandırılan işgalcilerin KDP güçlerinin yardımı ve karayoluyla alandan uzaklaştırıldığını belirtmişti.

HPG, 30 Temmuz tarihli bir başka açıklamasında, “Güçlerimizin direnişi karşısında sonuçsuz kalan Türk ordusu, KDP’nin işbirliği ile Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’nda güçlerimize saldırmakta ve bu alana yerleşmeye çalışmaktadır” demişti.