KDP ve Türk devleti Bradost’ta yeni oyunlar peşinde!

KDP ve Türk devletinin ortak hareket ederek Bradost bölgesindeki sivilleri zorla göçertmeye çalıştığı bildirildi. KDP’nin bölge sakinlerine 24 saat süre verdiği öğrenildi.

KDP’nin işgalci Türk devleti ile suç ortaklığı, 13 Eylül’de 200 zırhlı aracın Bradost bölgesindeki gerilla alanlarına sevk etmesiyle yeni bir boyut kazandı. 14 Eylül’de ise gerilla mevzilerine saldırı düzenlendi.

Alandaki askeri hareketlilik devam ederken, RojNews’in haberine göre KDP, Irak bayrağı altında ve sınır muhafızları adıyla, gerilla alanlarına karşı saldırı hazırlığı içerisinde bulunuyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre bu saldırılar, işgali Bradost alanında yaymak isteyen Türk devletinin talebi üzerine gerçekleşti.

Güvenlik gerekçesiyle adını vermeyen kaynaklar KDP’nin çiftçi, çoban, koçer, yaylaya çıkanlar ve bölge sakinlerinin bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre verdiğini bildirdi.

Bradost’a bağlı Sîdekan bölgesinde bir saldırı tehlikesi olduğu yönünde bilgiler vardı.

Bölgedeki sivillerin çıkarılması ardından KDP güçlerinin Irak bayrağı ve sınır muhafızları kıyafetleri ile, Türk askerleri eşliğinde bölgeye saldırıda bulunma niyetinde olduğu bildiriliyor.

KDP ve Türk devlet güçlerinin özellikle Çiyayê Bolê, Girê Heyatê, Gewrûya Singê, Berbizînê, Girê Şemaşe ve Sinînê’yi hedef alacağı yönünde bilgiler var. Tüm bu alanlar Bradost bölgesinde yer alıyor ve stratejik öneme sahipler. KDP’nin bu alanları Türk işgaline açmak istediği belirtiliyor. Bölgedeki tüm KDP güçlerinin Irak ordusuna bağlı sınır muhafızlarının kıyafetlerini giymesi dikkat çekiyor. Irak bayrağı taşıyan bu güçlerin, ağır silahlarla donatıldıkları bildirildi. Türk hava kuvvetlerinin işgal saldırılarına katılacağı ifade ediliyor. Irak hükümetinden ise bu konuda herhangi bir açıklama yok.