KHRO: Şubat’ta 13 Kürt idam edildi, 16 kolber katledildi

Kürdistan İnsan Hakları Örgütü’nün Şubat ayı verilerine göre 13 kişi idam edildi, 80’den fazla kişi tutuklandı ve 16 kolber katledildi.

Kurdistan İnsan Hakları Örgütü (KHRO), Rojhilatê Kurdistan’da Şubat ayında yaşanan insan hakları ihlalleri bilançosunu açıkladı.  

Açıklamada, Şubat ayında 13 Kürt vatandaşının idam edildiği, 82 kişinin tutuklandığı, 12 kişinin ise hapse çarptırıldığı belirtildi. Tutuklananlar arasında en az 5 çocuk ve 5 kadın  olduğunu bildiren KHRO, bunlardan 3 kadına hapis cezası verildiği kaydedildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Şubat ayında 3 kolber trafik kazasında yaşamını yitirirken İran rejim güçlerinin doğrudan ateş açması sonucunda 12 kolber yaralandı, 1 kolber de katledildi. Ayrıca geçen ay en az 3 kadın ve 5 erkek intihar ederken, 2 kadın da katledildi. Bunlarla birlikte mayın patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. İran rejiminin doğrudan açtığı ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybederken tıbbi tedavinin engellenmesi nedeniyle bir tutuklu katledildi.”