Kitabevi bombalanan Yılmaz'ın evinin etrafında keşif mi yapıldı!

Bombalanan Umut Kitabevi sahibi Seferi Yılmaz evinin etrafında keşif yapıldığı ortaya çıktı. Yılmaz, "Muhtemelen yeni bir suikast için hazırlık yapılıyor" dedi.

Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında sahibi olduğu Umut Kitabevi saldırısında yaralanan Seferi Yılmaz’ın evinin kimliği belirsiz kişilerce gözetlendiği ortaya çıktı.

 MA'nın haberine göre, Yılmaz'ın evinin çevresini gören kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, 15 Ağustos’ta bir kişinin Yılmaz’ın evinin yanında bulunan ormanlık alanda iki kez keşif yaptığı, fark edilmesi üzerine de uzaklaştığı görülüyor.

 Yeni bir Umut Kitabevi suikastı olayından endişelendiğini belirten Seferi Yılmaz, "(...) Yeğenim gelip bize haber verdi. O sırada yeğenim emniyeti de arıyor. Fakat emniyet o gün gelip bakmıyor. Muhtemelen yeni bir suikast için hazırlık yapılıyor” dedi.

'POLİS HÂLÂ İNCELEME YAPMADI'

Umut Kitabevi’ne yapılan saldırıyı hatırlatan Yılmaz, Ali Kaya, Özcan İldeniz ve Veysel Ateş’in de aynı gözlemleri yaptığını ve kitabevinin krokisini dahi çıkarttıklarını ifade etti. Yılmaz, "Can güvenliğimiz yok ve sağlanmıyor da. Biz bu işin peşini bırakmayacağız, yeniden geçmişteki olayların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Kayıtlarda şahıs görünüyor. Elbette yakın zamanda kim olduğu öğrenilecektir. Gezdiği alanda bir hazırlık yaptığını polislere belirtmemize rağmen halen şahsın gezdiği yerlerde inceleme yapılmamış. Biz tehlikeden dolayı gidip bakamadık. Çünkü oraya bir şeyler sakladığı çok belliydi. Açık açık bir infaz için geldiği çok belli.” 2020 yılında evinin mutfak dolabına yerleştirilmiş bir kayıt cihazı bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.