KJK: 15 Ağustos Kürdün, kadının, gençliğin yeniden dirilişidir

15 Ağustos Atılımı'nı kutlayan KJK Koordinasyonu, "15 Ağustos Atılımı, yokluk aşamasına getirilen Kürdün, kadının, Kürdistan gençliğinin yeniden dirilişidir, direnişidir" dedi.

KJK Koordinasyonu, 15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıldönümü vesilesiyle açıklama yaptı. KJK, “Tarihi 15  Ağustos Atılımı olan, şanlı bayramımızın  36. yılına giriyoruz. Büyük Komutan Agit yoldaşın 15 Ağustos 1984 yılında attığı ilk adım, ilk kurşun dört parça Kürdistan’da mücadeleyi zaferle taçlandıracağımız günlerin her zamanki dönemden daha yakın olduğumuzu süreçleri yaşadığımızı öncelikle belirtmek istiyoruz. 15 Ağustos halkların, kadınların, ezilenlerin özgürlük hamlesidir. Bu temel de şanlı 15 Ağustos özgürlük bayramımız kadınlara, halkımıza, tüm ilerici insanlığa kutlu olsun. 15 Ağustos askeri hamlesi aynı zamanda Diyarbakır zindanındaki işkenceci, katliamcı uygulamalara karşı geliştirilen devrimci intikamın başlangıcını ifade eder. Diyarbakır zindanlarında direnen Mazlum, Hayrı, Kemal ve diğer direnen tüm arkadaşlara, şehit düşen yoldaşlara atfen gerçekleştirilmiş bir eylemdir” dedi.

15 AĞUSTOS EYLEMİ ORTADOĞU’YU AYDINLATTI

“Bugün ülkemizin ve halkımızın varlığının tartışıldığı günlerden, sömürgeciliğin ülkemizdeki varlığının tartışılır hale geldiği bir döneme gelinmiştir” denilen açıklamada, “Agitlerin, Zilanların, Mazlumların, Kemal Pirlerin, Haki Karerlerin, Delallerin, Atakanların, Medya Mawaların, Armançların, Helmetlerin emekleri ile yaratılan fedailik gerçekliğimiz bugün Rojava’da, Şengal’den Botan’a, Dersim’e, Bradost’a, Karadeniz’e kadar sömürgeciliğe büyük darbeler vurmaktadır. Bu anlamda ‘ilk kurşun’, 15 Ağustos Atılımı ideolojik, politik, örgütsel olarak yeni bir atılım, yaşam ve savaş çizgisidir. Agit tarzı, PKK’nin ideolojiyle eyleme geçmiş örgütlü, askeri komuta kişilik ve özgür yaşam duruşunun temsilidir. Bu ilkeli, fedai çizgisi ve özgürlük duruşuyla, ezilen tüm halkların umudu olmuştur. Bugün Önder Apo’nun  demokratik ulus paradigması; halkların, kadınların özgür yaşam çizgisi olmuştur. Demokratik konfederal sistem halkların, kadınların umudunu her geçen gün daha da büyütmektedir. Demokratik modernite paradigması, tüm insanlığın özgür yaşam  geleceği haline gelmiştir. İşte 15 Ağustos eylemi ile Kürtlerin var oluş mücadelesi yeniden alevlenmiş tüm Kürdistan’ı ve Ortadoğu’yu ısıtmış, aydınlatmıştır” İfadelerine yer verildi.

ÖNDER APO’NUN İDEOLOJİK GÜCÜ 15 AĞUSTOS ATILIMINI YARATMIŞTIR

KJK Koordinasyonu açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Kapitalist modernite güçlerinin amacı 21. yüzyılın sosyalizmini temsil eden Hareketimizin, öncülerinden başlayarak tasfiye etmek için işbirlikçi güçleri devreye koymuştur. İmha konseptini sadece Medya Savunma Alanları’na karşı yapılan işgal saldırıları ile sınırlı olmadığını biliyoruz. AKP-MHP-Erdoğan diktatörlüğü Kürt, kadın ve halklar düşmanlığı yapmaktadır. Soykırımı, işgali dört parça Kürdistan’da derinleştirmektedir. Önder Apo; Bu soykırım savaşını durduracak irade ve gücüne sahip en etkili muhataptır, irademizdir. Önder Apo’nun bu ideolojik gücü 15 Ağustos atılım hamlesini yaratmıştır. Savaşan bir halk gerçekliğini yaratmıştır. Böyle bir halk gerçekliği sadece Kürdistan parçalarında değil, dünyanın her yerinde ayağa kalkmış, bilinçli bir Kürt ve kadın, halklar gerçekliği artık vardır. Bu mücadele tarihimizde, kadınlar olarak özgürlük mücadelemizi güçlü bir konfederal kadın sistemiyle, dört parça Kürdistan’da kendisini örgütlemeye kavuşturmuştur.

Halkımız, Önder Apo ve Hareketimiz öncülüğünde; devrimci halk savaşı tarzıyla özgürlük mücadelesini, güçlü bir tarzda ideolojik, siyasi, toplumsal ve askeri  olarak işgalle karşı kendisini savunmaktadır.

KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜCADELESİNDE 15 AĞUSTOS’UN PAYI BÜYÜKTÜR

Bugün Lozan Antlaşması’nın 97. yılında artık, Kürtler statüsüz bir yaşamı kabul etmediklerini her şekilde mücadelesini, dört parçada ve dünyanın her yerinde örgütlü bir halk gerçekliği ile Kürdistan halkı olarak vermektedir. 21. yüzyılın modern gerilla tarzını ortaya çıkaran özgürlük hareketimiz, TC faşizmine etkili darbeleri vurmaya devam etmektedir. Darbe üstüne, darbe vurarak özgürlük mücadelesini zafere götürmektedir. Bu temelde başta YJA-STAR ve HPG askeri güçleri gerçekleştirdikleri direnişlerinden dolayı selamlıyoruz. AKP-MHP faşizmine nefes aldırtmamaktadır. Bugün başta Başur Kürdistanı’nı büyük ve tarihi bir direniş alanına dönüştürerek, TC’ye, işbirlikçi güçlere özgür ahlakın ne olduğunu öğretmektedir. Özgür  insan ve onurlu Kürt çizgisinin nasıl olması gerektiğini, öz savunma duruşu ve çizgisiyle cevap vermektedir. Başur Kürdistan’ında ne kadar ihanet varsa, bir o kadar da Viyan Soranların, Şehit Helmetlerin çizgisi, cesaretli ve bilinçli binlerce ardılları, halkımız vardır. Başta Başur işgaline karşı tüm Kürdistan’daki gerilla direnişi 15 Ağustos ruhudur. Bu anlamda 15 Ağustos Atılımı, yokluk aşamasına getirilen Kürdün, kadının, Kürdistan gençliğinin yeniden dirilişidir, direnişidir. İşte bugün Önder Apo öncülüğünde özgürlüğe yürüyen milyonların duruşuna dönüşendir. Kadın özgürlük mücadelemizin başlamasında 15 Ağustos Atılımı’nın payı büyüktür. Toplumsal alanların öncülüğünde başlayan 'değişim ve özgürlük sende ayağa kalk' hamlesiyle tüm toplumsal inşa çalışmalarını ve eylemselliklerimizlerin yaratacağı başarının ölçütü ‘Önder Apo'yu fiziksel özgürlüğüne kavuşturmaktır. Sömürgeciliği Kürdistan’da söküp atma vakti gelmiştir. Kürdistan kadın özgürlük hareketi olarak; başta Kürdistan’ın her yerinde ve yurtdışı alanlarında başlatılan kadın hamlesini büyütmeye ve kesintisiz eylemlerle, inşayla özgür geleceğimiz için milyonlar olarak alanları hınca, hınç doldurmaya çağırıyoruz.

Bugün de aynı özgürlük ruhu ile tüm halkımız, kadınlar, gençler 15 Ağustos ruhunu soykırıma karşı onurlu bir özgür yaşam mücadelesi verilmektedir. Bu ruh mutlak tecritte karşı geliştirdikleri askeri, toplumsal direnişlerinde yaşatmaktadırlar. Kürt halkı, kadınlar özgürlük mücadelelerini büyük bir irade ve özgür Kürt duruşuyla sürdürmektedir.  Kürt kadınlarının, gençlerinin öncülüğünde zafer Kürt halkının olacaktır. Önderliğimiz özgürleşecek, Özgür yaşam  mutlaka yeniden inşa edilecektir. 15 Ağustos Diriliş Bayramımız, herkese kutlu olsun. Tecridi tümden, örgütlü kadın iradesiyle kıracağız. Önder Apo’nun  özgürlüğüyle zaferi kesinleştireceğiz.”