KJK: Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü direnişimizle sağlayacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan KJK koordinasyonu, “Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü mücadelemiz, direnişimizle sağlayacağız” dedi.

KJK Koordinasyonu Uluslararası 15 Şubat Komplosu’nun yıl dönümü dolayısıyla şu açıklamada bulundu:

“Önderimiz Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komplonun 25. Yılına girdik. Bu vesile ile başta güneşimizi karartamazsınız şehitleri olmak üzere en son Zap ve Avaşin de faşist AKP-MHP iktidarına karşı gelişen direnişte şehit düşen tüm yoldaşları saygı ile anıyoruz.

DEPREM, YOLSUZLUKLAR, İHMALLER…

Uluslararası komplonun 25 yılına girerken Kurdistan’da büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu deprem de on binlerce insanımız yaşamını yitirdi, onbinlercesi de yaralandı. Pazarcık- Maraş merkezli bu deprem de yaşamını yitirenlerin ailelilerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Devletin topluma, özel de Kürtlere karşı acımasız yüzü bir kez daha bu deprem felaketinde ortaya çıktı. Devlet yolsuzlukları, usulsüzlükleri, ihmalkarlıkları ile bu tarz katliamların gelişmesinin yolunu açmakla birlikte deprem sonrası ise zamanında ve yeterli müdahaleler geliştirmeyerek duyarsız, sorumsuz çirkin ve vahşi yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

DEVLET HALKLARA, KADINLARA KARŞI ÖRGÜTLENMİŞ BİR YAPI

Devlet yapılanmasının kendisi halklara, kadınlara karşı örgütlenmiş bir yapıdır. Bir avuç egemen erkek tekelin çıkarlarını korumak ve geliştirmek için yapılandırılmıştır. Özelde Türk devleti Kürt halkının imhası, inkârı ve asimilasyonu temelinde şekillenmiştir. Bu bağlamda Deprem sonrasında yurtsever halkımızın yoğun yaşandığı yerlere geç gidilmesi, müdahale edilmemesi, bu bölgelere giden yardımları engellemesi de yine Türk devletinin soykırımcı karakteri ile bağlantılıdır.

MAĞDURLAR İÇİN DAHA ETKİLİ ÇALIŞMALAR OLMALI

Bu nedenle uluslararası komplo günlerinde yaşanan bu deprem felaketi için harekete geçen, yardım eden tüm insanlarımızı selamlıyoruz. Kutluyoruz. Bu felaketin atlatılması için halkımızın kendi öz gücü ile gerçekleştirdiği yardımlar belirleyicidir. Halkımız, halklarımız, kadınlar kendi öz güçlerini, öz örgütlülüklerini kurarak devletten bir şey beklemeden birbirine yardım etmelidir. Mağdur olan insanlar için çok daha kapsamlı, etkili çalışmalar içinde olmalıdır.

EKOLOJİK, KADIN EKSENLİ, DEMOKRATİK VE ADALETLİ YAŞAM

Önderliğimiz savunmalarında devlet ve iktidar güçlerinin uygulamış olduğu politikaların ne denli insan yaşamını değersizleştirdiğini, insanı, doğayı, kadını nasıl bir nesne durumuna getirdiğini belirtmişti.

Uluslararası komplonun geliştirilmesinin sebebi önderliğimizin insan dostu, kadın dostu, doğa dostu paradigmasıdır. Önderliğimizin savunmalarında ekolojik, kadın eksenli demokratik ve adaletli bir yaşamın geliştirilmesi hedeflemektedir. Halkımızın, kadınların, bölge halklarının, inançların demokratik ulus modeli ile birlikte yaşamasını öngörmektedir. Ulus-devletlerin iktidarları aracılığı ile toplum üzerindeki sömürüsüne son vermesi eşit ve özgür yaşaması bu bağlam da günlük yaşamda sürekli baskı, zor ve sömürü üreten yapılanmalara karşı durması ahlaki, vicdani, devrimci görevler olarak belirtilmekteydi.

Bu bağlam da 21. yüzyılı; bir kadın özgürlük yüzyılı olarak yaşarken önderimiz Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen komplonun özünde aynı zaman da kadın özgürleşmesine karşı nasıl geliştirildiğini şimdi çok daha iyi anlamaktayız.

Egemen erkekliğin en değerli mülkiyeti olan kadının özgürleşme çabaları, çalışmaları modernist sistemin en korkulu rüyasıdır. Ulus-devletin yaşam modeli egemen erkek- köle kadın karakteri temelinde şekillendirilmiştir.

Önder APO kadın ile erkek arasında kölelik-egemenlik ikilemine dayanan toplumsal inşaları hedefledi. Bunları parçalayarak alternatifini geliştirdi. Alternatif sadece söylemlerle, sloganvari yaklaşımlarla değil. Pratik içinde önce kendisinden başlatarak ve çevresine yayarak an be an düzelterek geliştirdi. Bu en radikal ve sonuç alıcı bir yöntemdi.

Günlük yaşam düzeneklerinde an be an geliştirdiği kadın özgürlük çizgi ile Kürt kadınları, halkımız, Ortadoğu halkları ve kadınları büyük bir gelişme yaşadı. Kadınlar Bilinç, irade, inanç, yetenek kazandıkça öz güç, asıl yaratıcı potansiyel ortaya çıktı. Kadın için yasaklanan, güç getiremez, yapılamaz denilen alanlara askerliğe, siyasete, toplumsal yaşamın tüm alanlarına giriş yapıldı. Kadınların öz yeteneklerinin, inisiyatiflerinin, aklının ortaya çıkması ile toplumda büyük bir bilinç, irade, inanç oluştu. Özgürleşen, gelişen kadınlar toplumun her yanında özgürlüğün ilham kaynağı olmayı başardılar. Uluslararası komplonun temelinde önderliğimizin özgürlük yaşamda ısrarı ve tutkusu idi.

KOMPLO

Dolayısı ile önderliğimize karşı geliştirilen komplo aynı zaman da kadın özgürlük çizgisine onun mücadelesine karşı bir komplodur.

Bilindiği gibi PKK’nin kuruluşundan bu yana Kürt kadınları olarak özgürlük mücadelemizde büyük gelişmeler kaydettik. Sadece kadın özgürlüğü için değil. Toplumun özgürleşmesi için büyük roller oynandı. Oynanıyor. Tüm bunlar önderliğimiz ve şehitlerimiz sayesinde gelişti. Önderliğimizin kadın özgürlük çizgisi Kürt kadınları ile sınırlı kalmadı. Evrenselleşti.   Bugün önderliğimizin özgürlük çizgisi Kürt halkının, halkların, çeşitli inanç guruplarının, kadınların özünde özgürleşmek isteyen tüm insanlığın yol gösterici yaşam ve mücadele manifestosu haline gelmiştir.

Dolayısı ile Kadın özgürlük mücadelemiz 15 Şubat 1999 da geliştirilen uluslararası komployu direnişi, çalışmaları ile durduran, boşa çıkaran en temel mücadele alanı olmuştur. Halkımıza, halklarımıza, kadınlara umut kaynağı olmayı başarmıştır.

FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL HEDEF

Bu bağlamda 2023 yılı Önderliğimizin özgürlük fikirlerinin, demokratik modernite düşüncelerinin çok daha fazla yayılacağı ve kabul göreceği bir yıl olacaktır. Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşması en temel hedefimizdir. Dünyada, Ortadoğu’da Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için çalışan milyonlarca insan var. Bu yıl halkımızın, Ortadoğu halklarının, dünyadaki tüm dostlarımızın kadın öncülüğünde çok daha fazla bir araya geleceği, önderliğimizin özgürlüğü için mücadele edeceği bir yıl olacaktır. Bu temel de tüm insanlığı önderliğimizin fiziki özgürlüğü için çok etkili çalışmaya ve mücadele etmeye çalışıyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü mücadelemiz, direnişimizle sağlayacağız. Önderliğimizin düşüncelerini dünyanın dört bir yanına yaygınlaştıracağız.

DİRENİŞİ YÜKSELTMEK, ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA ETMEK

Bunun özgürlük saflarında birleşerek direnişi yükseltme ve özgür yaşamı inşa çalışmalarını güçlendirme çağrısı yapıyoruz. Bu temel de önderliğimize, kadınlara, halkımıza, halklarımıza karşı geliştirilen Uluslararası komployu mutlaka boşa çıkaracağız. İmralı duvarlarını çalışmalarımızla parçalayacağız.”