KJK’den zindan direnişi için çağrı

KJK Koordinasyonu, tüm halkı ve kadınları, zindan direnişçilerine sahip çıkmaya, özgürlük hamlelerine güçlü katılmaya çağırdı.

Türk zindanlarında 20. gününe giren açlık grevi eyleminin önemine işaret eden KJK koordinasyonu, tecridin kaldırılması hedefli bu direnişin, aynı zamanda tarihine, kültürüne, onuruna sahip çıkan kadınların, Kürtlüğün çok zor şartla altında yeniden başkaldırısı olduğunu vurguladı.

KJK Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi başlattığı ve 20. gününde sürdüğü hatırlatıldı. 

Kürt Halk Önderi’nin 22 yıldır son derece zorlu, işkenceli bir sistem içinde tutulduğu; dünya da hiçbir tutukluya, öncüye böylesine alçakça, çirkin bir politika ve yaklaşım gösterilmediği belirtilen açıklamada, bu tecrit ve işkence sisteminin tüm Türk zindanlarına ve ülkeye yayıldığı kaydedildi. Siyasi tutsaklara teslimiyet, ihanet, kişiliksizlik dayatıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması hedefli bu eylemlilik, aynı zamanda tarihine, kültürüne, onuruna, özgürlüğe sahip çıkan kadınların, Kürtlüğün çok zor şartla altında yeniden bir başkaldırısıdır.

TÜRK TARİHİNİN SAĞLAMASI

Türk devleti, kendi tarihinin çirkin ve zalim gerçeğini, son 5 yıldaki sömürgeci pratiğiyle bir kez daha gösterdi. Buna rağmen Önderliğimizin paradigması gün geçtikçe yayılıyor. Ne kadar şiddet ve zorbalığa başvurursa vursun faşizmin sonu kendini insanlıktan tecrit etmedir. TC devleti şu anda içte ve dışta en büyük tecrit içindedir. Saldırgan politikalarını arttırdıkça kriz ve bunalımları derinleşiyor. 

DİRENİŞ KESİNLİKLE BAŞARACAK

Böylesi bir dönemde kadınlar ve Kürtler öncülüğünde AKP-MHP iktidarına karşı dağda, ovada, şehirde zindanlarda devam eden direniş kesinlikle başarılı olacaktır. Faşist Erdoğan çetesini; bu zorba, yalancı, hırsız, tecavüzcü AKP-MHP egemen erkek ittifakını, kadınların direnişi darmadağın edecektir. 

ZİNDAN DİRENİŞİ ÖNCÜDÜR

Zindanlardaki direniş, halkımızın, halkların, kadınların direnişi ile birleşerek büyük enerji yaratacak ve tecrit ortadan kaldırılacaktır. Zindanlardaki direniş, Önderliğimizin özgürleştirilmesi mücadelesine öncülük etmekte; gerilla ve kadın direnişlerine katılarak çığ gibi büyümektedir.

27 Kasım’da başlayan direniş, Başkan Apo’yu sahiplenmek ama aynı zamanda kadınların, halkların özgürlük davasını da sahiplenmektir. 

HAMLELERE GÜÇLÜ KATILIM

KCK ve KJK’nin başlattığı ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ ve ‘Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı’ hamleleri, zindan direnişleri temelinde 2021’e büyük bir direnişle giriyor. Zorluklarımız ne olursa olsun mutlaka Önderliğimiz üzerinden tecridi kaldırma, özgürleştirme mücadelesinde sonuç alacağız. Tüm halkımızı ve kadınlarımızı zindan direnişçilerine sahip çıkmaya, özgürlük hamlelerine güçlü katılmaya çağırıyoruz. Önderliğimizi özgürleştirme mücadelesi için bulunduğumuz her alanda direnişe katılma zamanıdır. 

ÖZGÜRLÜĞÜN ÖNCÜLLERİ

Kürt kadınları, hamleyi en önde ve güçlü bir şekilde sahiplendi. Bizler halkımızın özgürlük öncüleriyiz. Bu rol ve misyonla yaşamın, direnişin her yerindeyiz. KJK hamlesi ile özgürlük mücadelesinde son derece kararlı, iddialı olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Zindan direnişleri ile bu süreç çok güçlü bir ivme kazandı. Cezaevindeki PAJK’lı tutsaklar süresiz- dönüşümlü açlık grevine öncülük ediyor. Kadınlar tüm direnişlerin öncülüğünü büyük bir coşku, inanç ve kararlılıkla yapıyor.

DİRENİŞİ YÜKSELTELİM

Türk zindanlarındaki PKK ve PAJK’lı tutsakların, tecridin kaldırılması için sürdürdüğü tarihi eylemi selamlıyoruz. Zindanda, dağda, şehirde devam eden direnişlerle tecrit kaldırılacak ve özgürlük sağlanacaktır. Bu temelde direnişi yükseltelim ve Önderliğimizi daha güçlü sahiplenelim.”