KNK'den KCK'nin askeri eylemleri durdurma kararına ilişkin açıklama

KNK Yürütme Konseyi, KCK’nin deprem nedeniyle askeri eylemleri durdurma kararını desteklediklerini belirtti.

KNK Yürütme Konseyi, KCK’nin deprem nedeniyle askeri eylemleri durdurma kararına ilişkin şunları belirtti: 

“KCK Yürütme Konseyi, bu büyük ve şiddetli depremin yarattığı olağanüstü koşullarda Kurdistan ve Türkiye halklarının birbirleriyle dayanışması, henüz yaşayan insan ve hayvanların göçük altından kurtarılabilmesi ve göçük altından cenazelerin çıkarılabilmesini kolaylaştırmak için tüm askeri eylemlerini durdurma kararı aldı ve bu kararı yetkili tüm güçlere ve kamuoyuna duyurdu.

KNK olarak KCK’nin bu kararını oldukça önemli ve yerinde buluyor, destekliyoruz. Bu karar, acılı ve zor şartlarda alınmış oldukça insani bir karardır. Bu karar, Kurdistan ve Türkiye halklarına depremin yarattığı çok yönlü tahribat karşısında dayanışma ve birbirlerinin yaralarını sarma imkanı sunuyor. Ayrıca bu karar, özgürlükçü Kurdistan güçlerinin politikalarının merkezine yaşamı aldıklarını ve bu doğrultuda hareket ettiklerini gösteriyor.

KNK, Türk hükümetinin KCK’nin insani ve yaşamı merkeze alan bu kararını dikkate alarak, askeri ve siyasi anlamda suistimal etmemesini umut ediyor.

KNK, ayrıca KCK’nin bu insani kararının tüm taraflarca dikkatli bir şekilde ve ciddiyetle uygulanmasını umut ediyor.

KNK, Kurdistan’ın tüm ulusal dinamiklerden de KCK’nin bu yerinde ve makul kararını ulusal ve uluslararası kamuoyuna kapsamlı bir şekilde duyurulmasını talep ediyor.”