KNK’nin Güney Kürdistan’daki temasları sürüyor

KNK heyeti, Raperîn bölgesine bağlı Ranya ilçesinde aydın ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

KNK heyeti iç savaşı önlemek ve ulusal birliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği görüşmeler kapsamında Güney Kürdistan’ın Raperîn bölgesine bağlı Ranya ilçesinde aydın ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

KNK Eşbaşkanı Ehmed Qeremus, Güney Kürdistan’da gerçekleştirdikleri görüşmelerine amacına ilişkin konuştu. Qeremus, iç savaşı önlemek amacıyla Güney Kürdistan’daki taraflarla görüştüklerini belirtti.

Türk devletinin savaşı harlama çabalarına dikkat çeken Qeremus, “Faşist Türk devleti DAİŞ ve El Nusra çetelerinin desteğiyle Kürt halkına karşı savaşıyor. Şimdi de Kürt güçleri arasında savaş çıkmasını istiyor. Olası iç savaş yalnızca işgalcilerin yararına olacaktır” dedi.

KNK heyeti üyesi Asya Abdullah ise, “Nasıl ki Raperîn bölgesindeki Ranya ilçesi Baas rejimine karşı başkaldırdıysa bugün de Başûr’da ve Rojava’da Kürt kazanımlarını korumalıdır. Türk devletinin Rojava ve Başûrê Kürdistan’a yönelik saldırı girişimlerini boşa çıkarmalıdır. Nasıl ki hep birlikte DAİŞ’i Kobanê’de bitirdiysek, bugün yine işgalcilere karşı ulusal birliği sağlamalıyız. Rojava’da başlattığımız ulusal birlik çalışmalarında iyi sonuçlara ulaştık” diye konuştu.

Raperin bölgesindeki aydın ve kanaat önderleri ulusal birliğin önemine dikkat çekerek, yalnızca ulusal birliğin Kürt halkının düşmanlarının planlarını boşa çıkaracağını ve Kürdistan statüsünü güçlendireceğini kaydetti.