KNK'den Raperin’in yıldönümünde mesaj

Raperin'in 32 yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan KNK, "Dolayısıyla halkımızın bugün ulusal birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Güney Kurdistan Raperini’nin üzerinden 32 yıl geçti. 1991 yılında Kurdistan halkı ayaklanarak Güney Kurdistan’daki Irak Baas rejimini ortadan kaldırdı. Bu rejim Kurdistan halkına karşı her türlü modern ve yasaklı silahları kullansa da Kurdistan halkı ve dönemin siyasi güçlerinin birliği karşısında yenilmiştir.

1991 baharındaki bu ayaklanma büyük bir değişim yarattı. Kürdistan’ın her yerinden desteklenen bu isyan Kurdistan’ın dört parçası için bir umut oldu. Beraberinde Kurdistan Bölgesi Parlamentosu'nun kuruluşunu getiren bu ayaklanma tarihe ulusal bir kazanım olarak geçti.

Bu süreç çok zorlu aşamalardan geçse de halkımız bunu hala ulusal bir kazanım olarak görüyor ve koruyor. Bu nedenle Bölge yöneticileri tüm bunları ve Kürt halkının iradesini göz önünde bulundurmalıdır.

Güney Kurdistan, derin krizler ve ekonomik, siyasi ve idari anlamda zorlu süreçlerden geçiyor. Ayrıca Kurdistan’daki işgalci güçlerin planları ile karşı karşıya. Dolayısıyla halkımızın bugün ulusal birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

32 yıl sonra bugün Raperin’in ve aynı zamanda Rojava’nın kazanımları işgalci güçlerin baskısı altındadır. Bu kazanımlar korunmalı ve geliştirilmelidir.

Bu kazanımları koruyacak olan tüm Kurdistani güçlerdir ve bu, tarihi bir sorumluluktur.

Bizler de KNK olarak, büyük Güney Kurdistan Raperini’nin yıl dönümünde tüm Kurdistanlıları kutluyoruz. Raperin’i anarken Kurdistani güçlerin diyalog çerçevesinde bir çözüm yoluna ulaşmasını ve işgalcilerin planlarının çökmesini umut ediyoruz.

Güney Kurdistan’daki bu ekonomik ve siyasi krizin bir an önce aşılmasını umut ediyoruz. Bir kez daha Güney Kurdistan Raperini’ni kutluyor ve halkımızın meşru davası için kendini feda edenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz.”