KNK Süleymaniye’deki ‘vahşi’ saldırıyı kınadı, YNK’ye başsağlığı diledi

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Süleymaniye’de üç peşmergenin şehit düştüğü “vahşi” saldırıyı kınadı.

YNK Başkanlığı’na başsağlığı mesajı gönderen KNK Yürütme Konseyi, 18 Eylül günü Süleymaniye’deki Erbet hava üssüne Türk devleti tarafından düzenlenen hava saldırını kınadı.

KNK, “Saldırı sonucunda 3 peşmerge şehit oldu, 3 peşmerge de yaralandı. Bu vahşi bir saldırıdır ve sadece YNK’ye karşı değil, ama aynı zamanda Kurdistan'a ve tüm Kürt halkına yönelik bir saldırıdır” dedi.

KNK “Bu saldırı Kurdistan Bölgesi ve Irak devletinin egemenliğine karşıdır. Türk devleti yıllardır Kurdistan Bölgesi ve Irak’ın egemenliğini ihlal ediyor ve ayaklar altına alıyor.  Aynı zamanda bu saldırılar uluslararası insancıl hukuka göre Türk devletinin Kurdistan halkına yönelik savaş suçu ve insanlığa karşı işlediği suçlardır. Her şeyden önce Türk devleti sorumlu tutulmalı, suçlular cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

YNK’nin “bu durumu takip edeceğine inandıklarını” kaydeden KNK, “her konuda yanınızdayız ve yönetiminize destekliyoruz” mesajını verdi.

Yaşanan şehadetler ve yaralanmalardan dolayı “üzüntülerini” belirten KNK, “Bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz” vurgusunda bulundu. Erbet hava limanı şehitlerinin şahsında tüm Kurdistan şehitlerini en kalbi duygularımızla anıyoruz, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başkanlığınıza, tüm YNK üyeleri ve taraftarlarına, şehit ailelerine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.