Köse'yi öldüren gençler DAİŞ'in içinde tutuluyor!

Hewlêr'de MİT Sorumlusu Osman Köse'yi öldürdüğü belirtilen Kürt gençleri, DAİŞ çetelerinin arasında tutuluyor!

Hewlêr Hoqqabaz Restoran’da MİT İran masası ve Başûrê Kurdistan sorumlusu Osman Köse’yi öldüren Kürt gençleri Mazlum Dağ ve Mehmet Beşiksiz DAİŞ çetelerinin içinde tutuluyorlar.

Hewlêr'de 17 Temmuz 2019’da Hoqqabaz Restoranda MİT İran Masası ve Başûrê Kurdistan Sorumlusu Osman Köse öldürülmüştü. 

KDP asayişi Köse’nin öldürülmesinin sorumlusu olarak Mazlum Dağ ve Mehmet Beşiksiz adlı iki yurtsever Kürt genci ile onlara yardım yataklık ettiği gerekçesi ile 3 kişiyi yakaladı.

SORGULARINA MİT DE KATILMIŞTI

Mazlum Dağ, Mehmet Beşiksiz ile onlara yardım yataklık yaptığı üç kişi, günlerce KDP asayişinde sorgulanarak ağır işkencelerden geçirildi. Sorgularına MİT üst düzey yönetcilerinden de katılanların olduğu ortaya çıkmıştı.

İDAM CEZASI VERİLDİ, DAİŞ'LİLERİN ARASINDA TUTULUYORLAR!

Dağ ve Beşiksiz ile kendilerine yardım ettikleri gerekçesi ile tutuklananların 11 Şubat 2020 tarihinde Hewlêr’de duruşmaları görüldü. Duruşmada Mazlum Dağ ve Mehmet Beşiksiz’e idam cezası verildi. Karar Başur halkı içinde büyük tepkiye neden oldu. 

KDP'nin, Dağ ve Beşiksiz’i DAİŞ çetelerinin içinde tuttuğu ortaya çıktı. Cezaevinden bir görevlinin verdiği bilgiye göre, Mazlum Dağ ile Mehmet Beşiksiz mahkemeleri bittikten sonra DAİŞ’lilerin olduğu bölüme aktarıldı. Görevli, bunun nedeninin Türkiye’nin talebi olabileceğini, Başur’da idam cezaları uygulanmadığı için DAİŞ’lilere Kürt gençlerini öldürtmek için yapılmış olabileceğini söyledi.

HALKTAN TEPKİ

Olayın duyulması üzerine Başur halkından büyük tepki geldi. Başur halkı, Kürt gençlerinin, Kürtlere saldıran, kafa kesen, Êzidî kadınları kaçırıp pazarlarda satan çetelerin içinde tutulamayacağını söylüyor. Özellikle de Duhok, Zaxo ve Hewlêr'de yaşayan Başur halkının büyük bir bölümü bu uygulamadan rahatsız.