Koğuş havalandırmasına mermi düştü, işlem yapılmadı

ÖHD ve Amed Barosu, Diyarbakır Kampüs Cezaevi'nde koğuş havalandırmasına düşen mermilere dair rapor hazırladı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi Hapishaneler Komisyonu ile Amed Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu, Diyarbakır Kampüs Cezaevi’nde havalandırmalara düşen mermi çekirdekleriyle ilgili rapor hazırladı. Raporda, 7 ve 22 Ağustos tarihlerinde yaşanan olaylara dair tutuklularla görüşüldüğü aktarıldı.

Raporda, Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 6 Ağustos’ta avluda iken mermi isabet eden tutsak A.G. ile yapılan görüşmeye yer verildi. Raporda, A.G.'nin olayın yaşandığı gün saat 16.30 civarında avluda otururken sırt bölgesine nereden geldiği belli olmayan merminin isabet ettiği, merminin sağ böbrek üstünde şişme ve kızarmaya neden olduğu, A.G.'nin daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi. Raporda, "Savcı ve müdür işlem yapmadı" denildi.

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan E.K. ile yapılan görüşmenin detayları da raporda yer aldı. Raporda, "Cezaevi idaresi baş memur vekili olarak bilinen infaz koruma memuru tarafından burası Diyarbakır. Etrafta bir sürü maganda var. Etrafta silah sıkıyorlar’ şeklinde söylemlerde bulunulduğu belirtildi.
Raporun sonuç bölümünde, soruşturma yapılması gerektiği vurgulandı.