Komplocuların PKK karşısında hesapları tutmadı

Uluslararası komplocuların imha ve tasfiye için süre bile verdiğini ama hesaplarının tutmadığını belirten HPG komutanlarından Rojhilat, “Çünkü PKK’nin ideolojisi sağlam temeller üzerine kurulu” dedi.

Uluslararası güçlerin komployla sonuca ulaşamayınca başvurdukları yöntemlerden birinin de tecrit olduğuna dikkat çeken HPG komutanlarından Berxwedan Rojhilat, “Düşman tecritten de asla sonuç alamayacaktır” diye konuştu. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999'da uluslararası komployla Türkiye'ye teslim edilmesinin 24. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan HPG komutanlarından Berxwedan Rojhilat, gerilla ve halk olarak 15 Şubat komplosunun ağırlığını yaşadıklarını söyledi. Rojhilat, şunları ifade etti: “Ortadoğu’da ilk defa Rêber Apo gibi bilinçli bir lider ortaya çıktı. Bu da egemen güçlerde büyük bir korku yarattı. Bundan dolayı uluslararası komployu devreye koydular. Uluslararası komplo, 9 Ekim 1998’de başladı ve 15 Şubat 1999’da Rêber Apo’nun esir alınmasıyla devam etti. 

BÜTÜN OYUNLARI BOŞA ÇIKARILDI

Önder Apo şahsında Kürt halkını yok etmek istediler. Süre bile vermişlerdi ama hesapları tutmadı, çünkü PKK ideolojik bir harekettir ve ideolojisi sağlam temeller üzerine kurulu. Rêber Apo, oynanan oyunları, yazılan senaryoları boşa çıkardı. PKK her zamankinden daha fazla ilerleme kaydetti ve tarihi bir intikam için Önder Apo'ya olan bağlılığını pekiştirdi. Bugün Özgürlük Hareketi ayaktadır, her zamankinden daha güçlü ve daha öfkelidir.

TECRİTLE SONUÇ ALAMAYACAKLAR

Uluslararası güçler komplo ile istedikleri sonuca ulaşamayınca bu sefer başka yol ve yöntemlere başvurdu. Tecrit de bunlardan biri. Önder Apo’ya yönelik çok ağır bir tecrit var. Düşman tecritten de komplodan da asla sonuç alamayacaktır. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar zafer bizim olacaktır. Kendimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz, Rêber Apo’nun ideolojisine güveniyoruz. Bizler bu inanç ve ideolojiyle ayakta duracağız.”