‘Komutan Egîd’in ardılları olarak başarıyı kaçınılmaz kılacağız’

15 Ağustos Atılımı’nı kutlayan YJA Star gerillası Rêvan Rodî, “Heval Egîd’in mücadelesi, direnişi, duruşu ardıllarına örnek oldu. Bizler de heval Egîd’in ardılları olarak onun gittiği yoldan yürüyoruz” dedi.

YJA Star gerillası Rêvan Rodî, 15 Ağustos Atılımı’nın Kurdistan’da yarattığı etkiye ilişkin konuştu.

Kurdistan özgürlük mücadelesinde bugüne kadar çok değerli savaşçıların şehit düştüğünü hatırlatan gerilla Rodî, “Heval Egîd öncülüğünde 15 Ağustos 1984 yılında Eruh ve Şemzinan’da gerçekleşen atılım Kurdistan’daki işgalci zalimlere karşı güçlü bir duruş çıkardı ortaya. Elbette bu devrimde 15 Ağustos Atılımı’nın çok büyük bir yeri var. Heval Egîd bu atılımla düşmana, ‘Ülkemizi işgal de etseniz, zulüm de etseniz bizi susturamazsın’ dedi. Heval Egîd sıktığı ilk kurşunla düşmana bu cevabı verdi.

15 Ağustos’ta sıkılan ilk kurşundan günümüze kadar büyük bir mücadele yürütülüyor. Heval Egîd’in mücadelesi, direnişi, duruşu ardıllarına örnek oldu. Bizler de heval Egîd’in ardılları olarak onun gittiği yoldan yürüyoruz. Komutan heval Egîd ve bu mücadelede şehit düşen tüm yoldaşlarımın anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Bizim için açtıkları yolda mücadele edecek ve hayallerini gerçekleştireceğiz. Rêber Apo’nun militanları ve büyük komutan Egîd’in ardılları olarak başarıyı kaçınılmaz kılacağız” diye konuştu.