KONGRA-GEL: Gittiği her yerde iz bıraktı

Delal Azizoğlu'nu (Raperîn Amed) anan KONGRA-GEL, "30 yıllık uzun mücadele sürecinde dört parça Kurdistan ve Avrupa sahasında görev yaptı. Mütevazı, inançlı bir Apocu militan olarak gittiği her yerde iz bıraktı" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "17 Haziran tarihinde Medya Savunma Alanları'nda Türk devletinin yaptığı hava saldırısında PKK ve PAJK’ın öncü militan kadrolarından Raperîn Amed-Delal Azizoğlu yoldaşımız şehit düşmüştür. Başta değerli Azizoğlu ailesi olmak üzere tüm yoldaşlarımıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Raperîn arkadaşımızı büyük sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Raperîn Amed arkadaşımız 30 yıllık uzun mücadele sürecinde dört parça Kurdistan ve Avrupa sahasında görev yaptı. Mütevazı, inançlı bir Apocu militan olarak gittiği her yerde iz bıraktı.

2011 yılı kongresinde KONGRA-GEL Eşbaşkan Yardımcısı olarak seçildi. KONGRA-GEL Divanı olarak Demokratik Konfederalizm ve Demokratik Ulus perspektifiyle yürütülen toplumsal inşa çalışmalarında büyük emek verdi. Rojava ve Şengal’de demokratik toplumsal inşa çalışmalarını yürüttü.

Demokratik toplumsal projelerin oluşturulması ve uygulanmasında doğrudan rol oynadı. Bu konuda iyi bir eğitmen ve araştırmacı olarak toplumun eğitilmesi ve örgütlendirilmesi çalışmalarında yer aldı.

KONGRA-GEL Eşbaşkan Yardımcısı olarak bulunduğu her alanda Özgürlük Paradigması çerçevesinde demokratik toplumun inşasında, özellikle de halk eğitimi çalışmalarında büyük emek vererek öncülük rolünü oynadı.

Raperîn Amed arkadaşımızın şehadeti, Rêber Apo’nun özgür toplum ve özgür yaşam projesi olan Özgürlük Paradigmasının toplumsal inşa çalışmaları ve Özgürlük Mücadelesi açısından çok büyük bir kayıptır. Çalışmalarda edindiği tecrübe ve birikim açısından, şehadeti özellikle de KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı için büyük kayıptır.

Demokratik Konfederalizm sisteminin yasama, yürütme ve yargı ayaklarından olan yasama alanında (toplumsal inşa alanı) örgütleyici, araştırmacı ve eğitmen olarak görev yapan Raperîn Amed arkadaşımızı büyük bir sevgi ve saygı ile anıyor, amaçlarını mutlaka gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz.

Değerli ailesine, tüm mücadele arkadaşlarına ve halkımıza tekrar başsağlığı diliyoruz."