KONGRA-GEL: Temel gündem Önder Apo'nun özgürlüğü

KONGRA-GEL, "4 Nisan'da Kürdistan halkının kaderinin değişti. Önder Apo'nun özgürlüğü temel gündem yapılmalı" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.

'KÜRDİSTAN HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ'

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:
"Önder Apo'nun doğum günün başta Önderliğin ailesine, şehit ailelerine, Kürdistan ve Ortadoğu halklarına, tüm arkadaşlara, dünya kadınlarına ve insanlığa kutluyoruz.
4 Nisan Önder Apo'nun doğumu Kürdistan halkının tarihinde 'Özgür Kürt, özgür kadın, özgür toplumun doğumu' anlamını taşıyor. Kürdistan halkının kaderinin değiştiği, özgür yaşam gerçeği arayışının miladıdır. Bundan dolayı, Kürdistan halklarının yüzlerce yıldır bugünü beklediğini söyleyebiliriz.
Özgürlük manifestosu ve özgür kadının öncülüğünde Kürdistan ve Ortadoğu'da halkların özgür ve demokratik yaşamı yaratıldı. Tüm dünyada yankılanan Önderlik paradigması, halklara, emekçilere, dünya kadınlarına büyük umut oldu.
Dolayısıyla Önder Apo'nun özgürlüğüne Kürdistan halkının dışında dünya kadınları ve insanlığını ihtiyacı var.

'TEMEL GÜNDEM ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMALI'

Kapitalist sistemin yürütücüleri ve işgalci devletler Önder Apo'nun bu gerçekliğini iyi bildiklerinden dolayı İmralı'da tecridi yoğunlaştırıyor.
Herkesin koronavirus (Covid-19) ile uğraştığı bu süreçte faşist Türk devleti rejimi, bu durumu kendisine fırsata çevirerek Önder Apo ve Kürdistan halklarına baskıyı arttırıyor.
Faşist Türk rejiminin bu planı boşa çıkarılmalı, kadın ve gençliğin öncülüğünde Kürdistan ve Ortadoğu halkları ile insanlık, bu süreçte Önder Apo'nun özgürlüğünü temel gündem yapmalı. Çünkü herkesin özgürlüğü Önder Apo'nun özgürlüğüne bağlı.

'KAPİTALİST SİSTEM HASTALIKLARIN MERKEZİ'

Önder Apo Özgürlük Manifestosunda bu tür hastalıkların nasıl ve neden kapitalist sistemin sonucu olduğunu kapsamlı bir şekilde ortaya koydu. Koronavirüs kapitalist sistemin tüm dünyadaki hastalıkların merkezi olduğunu ispatladı. Önder Apo, bu sistemin aşılmadığı sürece insanlığın özgürlüğe ve rahata kavuşamayacağını söyledi.

'SEFERBER OLALIM, ÖZGÜRLÜK YILI YAPALIM'

Süreç aynı zamanda Önder Apo'nun fikirlerinin dünya sorunlara çözüm olduğunu da ortaya koydu. Dolayısıyla herkesin Önder Apo'nun özgürlüğünü kendi özgürlüğü görmeli ve bu doğrultuda seferber olmalıdır.
Önder Apo'nun özgürlüğü, Ortadoğu halklarının özgürlüğü ve İmralı'daki tecridin kırılması ile faşizmi ortadan kaldırmak için herkesi bu süreçte mücadeleyi yükseltmeye ve 2020 yılını özgürlük yılı yapmaya çağırıyoruz."