KONGRA-GEL: Yaratıcı Newroz kutlamaları yapılmalı

KONGRA-GEL, “Koronavirüsünden dolayı Newroz kitleler halinde kutlanmadı ama Newroz ateşi hepimizin kalbinde yanmakta. Yaratıcı kutlamalar yapılmalı" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, bugün yazılı bir mesaj ile Newroz Bayramını kutladı.

ŞEHİTLER ANILDI

Kutlama mesajı şöyle:
“Önder Apo başta olmak üzere tüm Kürdistan ve Ortadoğu halklarının ve bütün alanlarda mücadele eden arkadaşların Newroz Bayramını kutluyoruz.
Newroz şehitlerin direnişleri sonucunda Newroz olarak, Kürdistan halklarının direniş ve özgürlük sembolü oldu. Bu vesileyle Mazlum Doğan arkadaş başta olmak üzere Sema, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Bêrîvan ve bütün Newroz şehitlerini saygıyla anarak, onların hedeflerini yerine getireceğimizin sözünü tekrarlıyoruz.

'YARATICI KUTLAMALAR YAPILMALI'

Koronavirüsü salgını ve Kürdistan halkının sağlığını korumak için Newroz bu sene kitleler halinde kutlanmadı. Halklarımızın korunması için bu karar gerekliydi. Ama biliyoruz ki Newroz ateşinin sıcaklığı, halkımızın kalbinde yükselmekte. Bugünkü şartlardan dolayı, halkımız yaratıcı bir biçimde Newroz Bayramını kutlamalı ve bu seneki çetin mücadeleye hazırlanmalı.

'DİRENİŞ YÜKSELİRSE YENİLECEKLER'

Dünyadaki ve Ortadoğu'daki kriz koronavirüsüyle beraber en yüksek aşamaya çıkmıştır. Siyasi ve ekonomik olarak, bu süreçte faşist devletlerin yenilmesi fırsatı her zamankinden daha fazladır.
İmralı tecridinin kırılması, faşist Türkiye devletinin yenilgiye uğraması, Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan ve bölgede demokrasinin oluşması için Kürdistan halkları ve dostlarımız direnişi yükseltmeli.
Bu çerçevede değişik ve yaratıcı metotlarla Newroz Bayramını kutlaması için halkımıza çağrıda bulunuyoruz.”