‘Kürt halkına layık bir mücadele yürüteceğiz'

HPJ gerillaları olarak Kürt halkına layık bir mücadele vereceklerini söyleyen Stêrk Sêrt, “Düşman 4 parça Kürdistan'da katliam yapıyor. Bundan dolayı bütün gençlerimiz gerilla saflarına katılmalı ve Kürdistan'ın intikamını almalı” dedi.

Kürt halkına yönelik saldırılara ilişkin konuşan HPJ gerillası Stêrk Sêrt, Kürt halkına layık olmak için sonuna kadar direneceklerini belirtti. Ailesinin devletin zulmünden dolayı Kürdistan'dan Antalya'ya göç ettiklerini belirtti. Türk metropollerinde büyüdüklerini ve sürekli düşman yaklaşımları ile yüz yüze kaldıklarını söyleyen Stêrk Sêrt, “Düşmanın gerçekliğini gördüğüm için o sistemde yaşayamayacağımı gördüm. Ailenin yurtsever olması da beni örgüte daha da yakınlaştırdı. Daha sonra bu kutsal yolu seçerek saflara katıldım. 2016 yılında ilk defa Rojhilat’a gittim. Kısa bir süre sonra Merivan’a geçtim. Rojhilat’a gittikten sonra hem bölgeyi, hem de kültürünü daha iyi tanıma şansım oldu. Rojhilat halkı yurtsever, topraklarına bağlı ve çok güçlü bir halk. Bu da Rojhilat’a bağlılığımı daha da arttırdı” diye konuştu.

Yanında şehit düşen yoldaşlarından bahseden Stêrk Sêrt şöyle konuştu: “İlk pratik eyleme gittiğimde yanımda şehit düşen arkadaşlar oldu. Arkadaşların şehadeti benim için çok ağır oldu. Her şahadet bir yandan da şehit arkadaşların intikamını alma gerekçesi oluyor. İntikam alma görevi Merivan grubuna verildi. Biz de bunun hazırlığını yaptık ve eylemimiz başarılı bir şekilde sonuçlandı. İlk defa eyleme katılmıştım. Saldırı grubunda yer almak istiyordum. O eylemde şehit Sorxîn ve şehit Karker de vardı. Şehit Sorxîn eylemde ne hissettiğimi sordu. Doğrusu İlk defa eyleme katıldığım için ne hissettiğimi tam olarak ne hissettiğimi bilmiyordum. Eylem yaptıktan sonra şehit Karker ile karakola girdik. Sağ kalan bir askerin heval Karker’e yaklaştığını gördüm. Arkadaşımın hayatını kurtarmak için geç kaldım. Bundan sonra bizim için önemli olan şehit arkadaşların intikamını almak."

EYLEMİMİZİN ARDINDAN SİLAH BIRAKAN KORUCULAR OLDU

Eylemlerinin halk üzerinde büyük bir etki yarattığını kaydeden Sêrt, “Halkın eylemi sahiplenmesi bize çok büyük bir güç ve moral oldu. İran devleti şuan koruculuk sistemini geliştiriyor. Fakat eylemimizin ardından silah bırakan korucular oldu. Halkla ilişkilendikten sonra ne olursa olsun bu halkın emeğine sahip çıkacağım. Bir anne bana, ‘Geçmişte başka bir partiye milislik yaptım ama o parti kardeş kavgası çıkardı. Ama bugün umudum sizlersiniz, iyi ki siz varsınız’ dedi. Ben de HPJ gerillası olarak bu halka layık olacağımın sözünü veriyorum.

Düşmanın saldırıları ortada. Artık bazı şeyler için propaganda ve ajitasyona gerek yok. Çünkü düşman 4 parça Kürdistan'da katliam yapıyor. Bundan dolayı bütün gençlerimiz gerilla saflarına katılmalı ve Kürdistan'ın intikamını almalı” dedi.