Maxmûr’daki anneler gerilla direnişini selamladı

Maxmûr Mülteci Kampı’ndaki şehit ve gerilla anneleri, "Gerillaların varlığı bizim varlığımızdır. Kürt halkı her yerde ayağa kalkmalı" dedi.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmûr) şehit ve gerillaların anneleri, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını kınayarak, "Kürdistan’ın özgürlüğü için alanlarda çocuklarımızla birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Anneler tarafından İştar Meclis kurumu önünde bir açıklama yapıldı. Kürdistan özgürlük şehitleri için saygı duruşuyla başlayan açıklama İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Nuran Sezgin tarafından yapıldı.

'ASLA İRADEMİZİ KIRAMAZSINIZ'

Konuşmasının başında Kürdistan özgürlük gerillalarının Türk devleti ve KDP’nin işgaline karşı direnişini selamlayan Nuran Sezgin, şunları söyledi:

"Türk devletini, Barzani Ailesi'ni ve bu saldırılar karşısında üç maymunu oynayanları kınıyoruz. Gerillaların iradesini kırmak için kimyasal silahlarla saldırıyorlar. Ama unutmasınlar ki onlar Önder Apo’nun savaşçılarıdır. İradelerini asla kıramazsınız. Kürdistan özgürlük gerillaları, Türk devletinin tüm saldırılarını çelikten iradeleriyle geri püskürtmüştür. Öfkeleri Kürdistan dağlarında verdikleri kayıplarından kaynaklanmaktadır. Nasıl ki Mehmet Tunç’lar düşmana boyun eğmedi, özgürlük gerillaları da Önderliğe, şehitlerine ve halkına düşmana boyun eğmeyeceğinin sözünü verdi. Eğer ihanetçiler bugün düşmana yol göstermeselerdi, düşman hiçbir şey yapamayacaktı. Yürütülen bu savaş, özgürlük savaşçılarının yok edilmesi için değil, tüm özgür Kürtlerin yok edilmesi içindir. Maxmûr anneleri ve halkı olarak özgürlük savaşçılarına destek için alanlarda olacağız.

Kürt halkı, Kürdistan özgürlük gerillalarına destek olmak için her yerde alanlara çıkmalı ve tüm alanları özgürlük mücadelesine dönüştürmelidir."