Maxmur halkı 15 Şubat komplosuna karşı yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası 15 Şubat Komplosu, Şehit Rustem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında binlerce kişi 15 Şubat komplosunu protesto etmek için Şehit Aileleri Komitesi önünde bir araya geldi.

Kamp halkı buradan Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliğine kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğu flamaların yanısıra ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ yazılı pankartlar taşındı.

BM temsilciliği önünde Halk Meclisi Üyesi Bêrivan Kaya bir açıklama yaptı.

Eylemciler adına konuşan Bêrîvan Kaya, 15 Şubat Uluslararası Komplosunu kınayarak şunları ifade etti:

“İşgalci devletlerin Önderliğimize yönelik baskıları aralıksız bir şekilde devam etmesine rağmen Önderliğimiz, direniş ve mücadelede ısrar ederek komployu boşa çıkardı. Bizler de bu direniş merkezi içerisinde kendimizi görüyoruz. Bu direniş içerisinde güçlenerek attığımız her adımdan düşman korkuyor. Önderliğimize yönelik uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanmaktadır. Biz Mexmur halkı olarak düşman saldırılarının yabancısı değiliz. Bu çerçevede, Önderliğimiz ile her an bir olacağız ve düşmana karşı direnme gücümüzü ortaya koyacağız. Şu an, Önder Apo’yu fiziken özgürleştirme zamanıdır. Çünkü Önder Apo, sadece Kürt halkını değil, bütün dünya halklarına umut oldu.”