Metropol Şahinleri'nden '4 Nisan' eylemleri

Metropol Şahinleri, Kuzey Kurdistan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.

Metropol Şahinleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Amed, Nisêbîn, Şırnex, Sêrt  ve birçok şehirde kutlama yaptı.

Metropol Şahinleri tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"4 Nisan Önder Apo’nun 73. doğum günü başta Önderliğimize, Kürt halkına, Kürt kadınına ve gençliğine ve tüm insanlığa kutlu olsun. 4 Nisan, Kürt halkının yeniden doğuş ve yeniden var olmanın müjdelendiği gündür, özgür yaşamın yaratıldığı ve Kürt kadınının yeniden kendi hakikatine ulaştığı gündür.

Önder Apo’nun doğuşu Kürt halkının ve Kürt kadının tarihinde büyük bir hakikat ve anlama sahiptir. Çünkü Kürt halkı Önder Apo’nun doğuşunu kendi doğuşu olarak görüyor. Köleci yaşam ve kimliksizliğin sona erdiği gün olarak ele alıyor. Önderliğin doğuşu Kurdistan'da toplumsal, kültürel, bilimsel, felsefi ve tarih tanımlamasının başlangıcı oldu. Bu başlangıç Önderliğin özgürlük yürüyüşüyle birlikte Kürt halkının, Ortadoğu ve özgürlükçü insanlığın rönesansına dönüştü.
Önder Apo çıkış yaptığında Kürt halkının varlığı yok olma sınırlarında seyrediyordu. Kurdistan'da işgalci ve soykırımcı siyaset hakim ve tehlikeli bir hal almıştı. Başta Türk devleti olmak üzere Kurdistan'da işgalciliği gerçekleştiren devletler Kürt halkını insan ve toplum olarak saymıyorlardı. Önder Apo’nun önderliğinde başlayan özgürlük mücadelesi bu ezberleri bozmuş, işgalci ve soykırımcı devletlerin zihniyetlerine büyük bir darbe vurmuştur. Kürt halkı, kadını ve gençliğinin beyin ve yüreğinde umut, inanç ve özgür yaşamın tohumlarını ekmiştir. Önder  Apo daha 7 yaşında iken cinsiyetçilik ve toplumsal gericiliğe karşı büyük bir savaş açıyor. Daha küçük yaşlarda iken özgür ve eşit bir yaşam için, toplumun demokratik bir zihniyete sahip olması ve bireyin sosyalistleşmesi için başkaldırıyor ve hiçbir zaman çocukluk hayal ve arayışlarından geri adım atmıyor ve tarihte çocukluk hayallerine ihanet etmeyen olarak tanınıyor."