Nisêbîn’de baskın sonrası 7 kişi gözaltına alındı

Nisêbîn’de 1 kadının katledildiği, bir kişinin ise yaralandığı polis baskını sonrası 5'i aynı aileden 7 kişi gözaltına alındı.

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Kışla Mahallesi ile Selahattin Eyyubi mahalleleri arasında bulunan Sakarya Caddesi üzerinde bulunan bir eve dün polisler tarafından baskın düzenlendi. Baskın sırasında bir kadın katledildi. Baskında bir kişinin yaralı şekilde gözaltına alındığı belirtildi. 

Olayın ardından yapılan ev baskınlarında, Bedia Adıgüzel ile birlikte aynı aileden Celal Oğuz ile eşi Edibe Oğuz, oğlu Cihan Oğuz, kızı Halime Oğuz gözaltına alındı. Ayrıca adı öğrenilemeyen bir kişi ile DBP İlçe Eşbaşkanı Remziye Bayhan da gözaltına alınarak, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre; olaydan önce bölgede herhangi bir silah sesi duyulmadı. Herhangi bir çatışmanın olmadığı belirtilen evde, özel harekat polislerinin kapıyı kırmalarının ardından bir patlama meydana geldi. Kimliği öğrenilemeyen bir kadının, yaşamına son verdiği belirtildi.