Onlarca genç kadın gerillaya katılarak 15 Ağustos’u selamladı

Kurdistan’ın dört parçasından 20 genç kadın, gerilla saflarına katılarak 15 Ağustos Atılımı’nı selamladıklarını duyurdu.

PKK ve PAJK ile gençlik hareketleri Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan’ın çağrılarına uyan gençlerin gerillaya katılımı sürüyor.

15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıl dönümü vesilesiyle 20 genç kadın daha gerilla saflarındaki yerini aldı.

Kurdistan’ın dört parçasından gelen gençler, bir basın açıklaması ile katılımlarını duyurdu ve 15 Ağustos’u selamladı.

Gerilla alanlarında toplanan genç kadınlar, şu açıklamayı yaptı:

“Hegemonik güçler tarih bugüne dek Kürt halkına aralıksız bir şekilde saldırmıştır. Önder Apo Kürt halkının bir kimliğe, vatana ve dile sahip olması için 50 yıldır bu saldırılara karşı kesintisiz mücadele veriyor. Egemen güçler, Kürt halkının mücadelesini yok etmek ve Önder Apo'nun fikir ve felsefesinin Ortadoğu'da yayılmasını engellemek için uluslararası bir komplo ile Önder Apo'yu rehin aldı. Türk devleti, Önder Apo'nun rehin alınmasıyla PKK’nin tasfiye edileceğine ve Kürt halkının yok edileceğine inanıyordu. Ama Önder Apo'nun İmralı Adası'nda 25 yıldır sürdürdüğü direniş, düşmanın hayallerini boşa çıkardı ve bu direniş aynı zamanda Önder Apo'nun fikir ve felsefesinin sadece Ortadoğu'da değil tüm dünyaya yayıldığını ve asla yok edilmeyeceğini de gösteriyor.

Bilindiği gibi 2 yılı aşkın süredir Önder Apo'dan bilgi alınamıyor. Önderliğimiz üzerinde tam bir tecrit uygulanıyor. Avukatların ve ailelerin görüşme girişimleri başarısız oluyor. Önder Apo'ya her hafta disiplin cezaları veriliyor ve tehdit mektupları gönderiliyor. Önder Apo'nun tecrit ve işkencelerine karşı sözde demokratik kurumlar işgalci faşist Türk devleti ile işbirliği yapmaktır.

Kadınların öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi, kesinlikle Önder Apo'nun düşünce ve felsefesine dayanmaktadır. Bugün genç kadınlar olarak Önder Apo'nun kadın özgürlüğü için savunduğu fikir ve felsefeden etkilendik. Bugün sadece biz değil dünyanın her yerindeki kadınlar Önderliğin fikrinden ve Rojava devriminden ilham alıyor. Bugün tüm dünyaya yayılan ‘Jin Jiyan Azadî’ devrimi binlerce kadını çevresine topluyor. Bu nedenle işgalci devletler bugün kadın özgürlüğünün sesine, kadının kimliğine ve varlığına saldırmaktadır. Bununla Önder Apo'dan intikam almak istiyorlar. Ama bizler yozlaşmış sistemi reddederek düşmana en büyük darbeyi vuracağız. Biz genç kadınlar olarak ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla bir kadın devrimine sahip çıkıyoruz. Bu yolda canını feda eden binlerce kadının mirası budur, Önder Apo'nun bize verdiği görev budur ve biz de verdiğimiz kararla bu görevi yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Gençler olarak Önderliksiz bir hayatı kabul etmiyoruz, bu hayat kirli bir hayat. "Güneşimizi karartamazsınız" sloganı etrafında toplanarak, özgür ve onurlu bir yaşama doğru adım adım ilerleyeceğiz. Şimdi özgür bir Kurdistan'da Önderlikle birlikte yaşamak istiyoruz. Her gün işgal altında olan bir ülke bizim için kabul edilebilecek bir şey değil. Bu temelde biz genç kadınlar olarak büyük bir adım atmaya karar veriyoruz. Özgür ve onurlu bir yaşam için özgür dağlara çıktık. Ülkemiz işgal altında olduğu sürece, Önderliğimiz fiziki olarak özgür olmadığı sürece genç kadın ve gençlerin özgürlük yolunu seçmelerinden öteye başka yol yoktur.

Partimiz PKK ve PAJK'ın dört parça Kurdistan gençliği için yaptığı çağrıyı selamlıyoruz. Ve bu çağrıya bir grup genç kadınla yanıt veriyoruz. Biz nasıl özgür yaşama ve intikam almaya karar verdiysek, onlarca genç kadın da özgürlük dağlarına çıkmalıdır. Her gün katliamlarla karşı karşıya kalan halkımızın intikamını alacağımızın söz veriyoruz. Kurdistan'ın şu anda düşman işgali altındaki her parçası için intikam alacağımıza söz veriyoruz. Kimyasal silah gibi vahşi saldırılarla katledilen gerillaların intikamını alacağımıza söz veriyoruz. Biz Ş. Baz ve Ş. Helbest'lerin mücadelelerini takip edeceğimize söz veriyoruz. Bugün bunları söyleyebiliyorsak, bugün böyle bir devrimin içinde yaşıyorsak, bugün kendi dilimizi konuşuyorsak, kuşkusuz siperlerde direnen, işgalci düşmana büyük darbeler vuran bu gerillalar sayesindedir.

Biz gençler Önder Apo'nun fedaileriyiz. Önder Apo'nun dediği gibi "genç başladık genç kazanacağız" bu sözle çıkacağız ve bu ruhla hareket edeceğiz. Çağrımız, Kürdistan'ın dört parçasının tüm genç kadınlarına ve kalbi özgürlük için atan gençlere! Zilan'ların, Sara'nın ve Ruken'lerin, Vejin'lerin ve Viyan'ların izinden gidin.

15 Ağustos Diriliş Bayramı'nın 39. yıl dönümünü kutluyoruz. Zap, Avaşin, Metina şehitleri şahsında tüm şehitlerin intikamını alacağımıza, miraslarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü kesinleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Zaman, Önder Apo'nun fiziksel özgürlüğünün zamanıdır. Zaman İntikam zamanı.”

Basın açıklamasından sonra genç kadın savaşçılar, devrimci şarkılar söyleyerek, gerilla halayına durdu.

Kadın savaşçılar hep bir ağızdan 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nı kutlayarak "Bijî Serok Apo" "Jin Jiyan Azadî" "Bijî Partiya Karkerên Kurdistan" ve "Tolhildan" şeklinde sloganlar attı.