PADÊ'den Mam Beşir için başsağlığı mesajı

Yaşamını yitiren Mam Beşir'i anan PADÊ, "Mücadelesini ileriye taşıyacağız" dedi.

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ), Şengal'de kalp krizi sonucu şehit düşen Mam Beşir için başsağlığı diledi.

PADÊ tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'FEDAKARCA VE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜ'

"Mam Beşîr yurtsever bir ailede doğdu. Gençliğinde devrimle tanışıp politik bir kimliğe sahip oldu. Politik sebeplerden ötürü 1970’li yıllarda Almanya'ya iltica etti. Şehit Mam Zeki’yi tanıdıktan sonra mücadelesini daha aktif bir şekilde yürüttü. Özellikle Êzidxane ve diasporada fedakar bir şekilde mücadele etti. Birçok defa tutuklanmasına rağmen hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi ve devrimci mücadelesini arttırdı. Diasporada Êzidî toplumu koordinasyonunda yer aldı ve ağır görevler aldı.

74 fermana uğramış Êzidî toplumunun bir üyesi olarak, fermanların intikamını almak için 2000’li yıllardan sonra Şengal’de örgütleme çalışmaları yaptı. TEVDA kurucuları arasında yer aldı. 2014’teki fermandan sonra, Êzidî toplumunun yaralarını sarmak ve Şengal’in özerkliğinin tanınması için Avrupa’da başarılı çalışmalara imza attı.

Biz PADÊ olarak, değerli ve eşsiz hizmetlerinden dolayı Mam Beşîr’i hürmet ve minnetle anıyoruz. Ailesi, dünyanın her yerindeki Êzidîler ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz."

PADÊ, açıklamasının sonunda ise "Mam Beşîr’in bıraktığı mirasa layık olmak için, onun mücadelesini daha da ileriye taşıyacağız. Mam Beşîr, Mam Zekî ve binlerce şehidimizin hayallerini yerine getirmek için, bütün gücümüzle onların mücadelesini daha da ileriye taşıyacağız" mesajını verdi.