PAJK’tan 15 Ağustos açıklaması: Şehitlerimizin anısı Kurdistan’a kök saldı

PAJK Koordinasyonu, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “Gerilla atılımıyla 40. yılına giren özgürlük mücadelemizde on binlerce şehidimizin anısı, mirası Kurdistan’a kök salmıştır” dedi.

PAJK Koordinasyonu, kendi internet sitesinde yayınladığı açıklamasında 15 Ağustos’un direnen halkların, kadınların ve gençlerin özgürlük tutumu olduğunu kaydetti.

Açıklama şöyle: “Tarihi, 15 Ağustos Atılımının efsanevi komutanı Agit yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. 15 Ağustos inkâra karşı ret, zulme karşı direniş, soykırıma karşı var olma iradesidir. Agit Komutanımız öncülüğünde köleliğe sıkılan ilk kurşun, Kurdistan Özgürlük mücadelesini yaratmış, kadını devrimle buluşturarak sömürgeci ulus-devletleri ve egemen sistemi kökünden sarsmıştır.

15 Ağustos 1984 tarihi gerilla atılımı, 39 yılı geride bırakarak 40’ıncı yılına da büyük bir direnişle girmektedir. 39 yılda tarihsel önemi daha iyi kavranmış ve gerekliliği kesinlik kazanmıştır.  Özgürlük gerillasının Kurdistan dağlarında 39. yılında faşist, sömürgeci AKP-MHP çetelerine vurduğu darbeler ve 15 Ağustos’u selamlama eylemleri 40. yılı zaferle taçlandırma kararlılığında sürmektedir. 15 Ağustos diriliş ruhuyla düşmana geçit vermeyen HPG ve YJA-Star gerillalarının büyük direnişini selamlıyoruz. 39 yıllık gerilla tecrübesine dayanarak gerilla hareketini yenileyen, zenginleştiren çağın tüm kuralsız savaş taktiklerine karşı amansız direnen kahraman HPG ve YJA-Star gerillası insanlığın özgürlük umududur.

Gerilla atılımıyla 40. yılına giren özgürlük mücadelemizde on binlerce şehidimizin anısı, mirası Kurdistan’a kök salmıştır. Kürt ve Ortadoğu kadınlarına özgürlük bilinci aşılayan, aydınlatan toplumsal devrime kaldıran 15 Ağustos çizgisidir. 15 Ağustos iradesi ve ruhu Kurdistan’da yeni özgür yaşamın duruşudur. 15 Ağustos direnen halkların, kadınların ve gençlerin özgürlük tutumudur.

Nasıl ki 15 Ağustos Atılımı tarihsel bir rol oynadıysa bugün de gerilla direnişi, halkların kaderini belirleyen 1984’le kıyaslanamayacak denli role sahiptir.  Fedaileşen gerilla, fedaileşen halk yaratmıştır. Direniş, gerilla mevzilerinden topluma taşırılmış ve halkı devrimin öznesi yapmıştır. Gerilla öncülüğünde savaşan halk gerçeği Kurdistan’ı Ortadoğu ve dünya gerçeğine mal etmiş; kapitalist sisteme, faşizme, milliyetçiliğe, cinsiyetçi ve sömürgeciliğe karşı direnen kadınları ve halkları bir araya getirmiştir. Demokratik uygarlığın ana nehri yeniden tarih sahnesine çıkmıştır. Yüzyılı, kadınların ve gençlerin öncülüğünde demokrasi ve özgürlükler çağına dönüştürme mücadelesi şiddetlenmiştir. Ulus devlet iktidarlara, kapitalizme karşı halkların kazanma şansı her zamankinden daha fazladır. Rêber APO’nun ‘’Diriliş tamamlandı, sıra kurtuluşta’’ dediği zaman aralığındayız. Saldırıların şiddeti ne boyutta olursa olsun özgürlük inancı ve mücadele kararlılığıyla direnerek devrimci halk savaşı temelinde örgütlenerek ve eyleme geçerek faşist soykırımcı güçler yenilecektir. Bu anlamda Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü amaçlayan devrimci hamlemizi başarıya ulaştırma en temel görevimizdir.

Tüm halkımızın, yoldaşlarımızın 15 Ağustos diriliş bayramını kutlarız.”