Payîzava esnafı kepenk kapattı

AKP’li Gürpınar Belediye Başkanlığı'nın esnafı iş yerlerinden zorla çıkarmak istemesine tepki gösteren esnaf, iş yerlerine, “Belediye ile aramızdaki anlaşmazlıktan dolayı kapalıyız” yazıları yazarak kepenk kapattı.

Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesindeki esnaf ile AKP’li belediye arasında bir süre önce başlayan ‘Dükkânlarınızı boşaltın, buraya sanayi sitesi yapacağız” gerginliği esnafın kepenk kapatmasına kadar vardı. Tartışma AKP’li belediyenin esnafın rızası dışında 4 yıl önce başladığı sanayi sitesinin projesinin bir türlü sona ermemesiyle başladı. Projeyi bir türlü bitiremeyen AKP’li Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, son günlerde esnafın iş yerlerini boşaltmasını istiyor. Ticari faaliyetlerini sürdüren 12 esnafa yazılı olarak dükkânlarını boşaltmaları bildirildi. Esnafa zoraki şekilde şehrin dışına çıkmaları dayatıldı. 

Karara tepki gösteren esnaflar, şehrin dışına çıkmak istemiyor. Yaşanan anlaşmazlığın ardından esnaf iki gündür kepenk kapatarak belediyeyi protesto ediyor. Esnaf iş yerlerini açmayınca halk da mağdur oldu. AKP’li belediye son olarak, “Tahliye etmezseniz dükkanlarınızı mühürleyeceğiz” tehdidinde bulundu. Belediyenin bunu resmi yazışma ile değil sözlü olarak yapması ise dikkat çekiyor.

AKP’li belediyenin zorla boşaltma kararına direnen 12 esnaf, “Belediye ile aramızdaki anlaşmazlıktan dolayı kapalıyız” yazılı yazıları iş yerlerine astı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz esnaflar, belediyenin zoraki bir şekilde dükkânlarını boşaltmalarını istediğini ancak bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Konuya ilişkin yasal mercilere başvuracaklarını belirten iş yeri sahipleri, duyarlılık çağrısında bulundu.