PJAK: 15 Ağustos işgalciliğe karşı yanıt oldu

PJAK Meclisi, 15 Ağustos atılımının 36'ncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu atılımın işgalcilere karşı bir yanıt olduğunu kaydetti.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Meclisi, 15 Ağustos mesajında "Tarihi 15 Ağustos atılımının 36'ncı yıldönümünü Kürt halkının önderine, tüm şehitlere, şehit ailelerine, Cenga Heftanîn direnişçilerine ve kendi halkımıza kutluyoruz" dedi.

PJAK, "Gerçekte, 15 Ağustos atılımı dünya ve bölge güçlerinin işgal çabalarına karşı bir yanıt oldu" dedi.

Amed zandanındaki direnişleri de hatırlatan PJAK, "Amed zindanındaki direniş, 15 Ağustos atılımı ile devam etti ve bugün büyük bir aşamaya ulaştı" vurgusunda bulundu.

İhanet çizgisinin de ilk günden beri 15 Ağustos atılımına karşı olduğunu belirten PJAK Meclisi, ihanetin bugün de devam ettiğini kaydetti. PJAK, "Atılımın aydınlatıcı ruhu, ihanetin yenilgisi anlamına geliyor" dedi.

15 Ağustos atılımının Ortadoğu'da yarattığı etkiye dikkat çeken PJAK, bu ruhun giderek büyüdüğünü belirterek, "Halkımız tavrı ile her zaman bu atılıma sahip çıktı. Şimdi de ihanet çizgi alaşağı edilmeli, demokratik ulus gelişmeli ve Heftanîn direnişi sahiplenilmeli" çağrısında bulundu.