PJAK: Kadın devrimini başarıya ulaştırma sürecindeyiz

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Doğu Kürdistan ve İran halkı için kadın devrimini, yaşamını, özgürlüğünü korumanın ve başarıya ulaştırmanın sürecindeyiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PJAK, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşıladığımız böylesi bir dönemde, Doğu Kürdistan ve İran halkı için kadın devrimini, yaşamını, özgürlüğünü korumanın ve başarıya ulaştırmanın sürecindeyiz. Bu devrim, yeni bir mücadelenin ve İran’da köklü bir değişimin başlangıcıdır. Partimiz, kadınların özgürlüğü için çalışmak temelinde kuruldu ve tüm kadınların özgürlüğü sağlanana kadar çalışma ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diye belirtti.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Ataerkillik, devletçilik ve kapitalizm üçgeni üzerine kurulan uygarlık, kadının varlığını satılık ve kölelik olarak tanımlıyor. Bugün, dünyanın dört bir yanında kadına yönelik tehditler en üst seviyeye çıkmıştır.  Artık kadınlar için Ortaçağ’da yaşananlar tüm tehlikeleri ile Ortadoğu’da görülmektedir. Kadına yönelik zulüm ve kölelikle dolu bir dünyaya karşı kurtuluş ve özgürlük için büyük bir örgütlülük ve mücadele gerekiyor.

İran ve Doğu Kürdistan’daki mevcut sistem, demirden kafes temelindedir. Bu sistem toplumu ve kadını köleleştirerek çevreyi yok etmiştir. İran ve Doğu Kürdistan’daki kadınlar öncülüğünde gelişen ‘Jin, Jiyan, Azadî’ isyanı İran rejiminin kurulu düzenine karşıdır.

Kürt halkı tarafından özgürlük tutkusu ile yürütülen kadın ve halkların özgürlük mücadelesinin bugün özgürlük meşalesini İran’a taşıması ve en parlak isyanını kaydetmesi mutluluk vericidir. Kuşkusuz, yaşanan bu dinamiklik Kürt halkının onlarca yıllık emeği ve mücadelesinin bir sonucudur.

Bugün, halkımız özgürlüğünü kadınların özgürlüğünde görüyor. Bu, demokratik mücadelenin en temiz, ahlaklı ve siyasi yoludur. ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin büyük başarılarına hepimizin güçlü bir şekilde inanması ve katkı sunması gerekiyor. Mücadeleyi zirveleştirebilmek için büyük bir coşku ve kararlılıkla ‘Newroz Direniştir, Direniş Yaşamdır’ sloganıyla yürüyüşe geçmeliyiz. Mücadele meşalesini Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde daha da gürleştirelim. Hiç şüphesiz toplum ve çevre kadınlar öncülüğünde özgürlüğe ulaşacaktır.”