PKK: Şehit Serhat'ın katilleri hemen açıklansın

PKK Şehit Aileleri Komitesi, şehit Şükrü Serhat’ın katillerinin açıklanmamasına tepki göstererek, "Kayıtsız kalmayacağız" dedi.

Süleymaniye’de Şükrü Serhed ismiyle tanınan PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut, işgalci Türk devletinin MİT üyeleri tarafından hedef alındı. Yasin Bulut (Şükrü Serhat), 17 Eylül günü saat 09:00’da Çarçira Mahallesi’nde MİT tarafından vurularak şehit edildi.

Yasin Bulut’un şehadetinin üzerinden 92 gün geçti Ancak katiller henüz tutuklanmadı. Açıklanacağı söylenen belgeler de kamuoyuyla paylaşılmadı.

Onlarca şehit ailesi, aktivist ve Süleymaniyeliler bir kez daha şehit Serhat'ın katledildiği yerde toplandı.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Eylemde PKK Şehit Aileleri Komitesi adına okunan açıklamada şöyle denildi:
“Bugün tüm hayatını devrime ve şehitlerin kazanımlarının korunmasına adayan Şehit Şükrü’nin anısına buradayız. Şehit Şükrü’nin şehadetinin üzerinden 92 gün geçmesine rağmen katiller henüz tutuklanmadı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve güvenlik güçleri olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgi yayımlamadı. PKK Şehit Aileleri Komitesi, Şehit Şükrü’nin arkadaşları olarak bu olaya sessiz ve kayıtsız kalmayacağız. Güvenlik güçlerinin belgeleri gizlemesini şiddetle kınıyoruz. Şehit Şükrü Serhed’in katilleri tespit edilene ve ihanet ortaya çıkana kadar eylemlerimiz sürdüreceğimizi buradan duyururuz.”