PKK'den 43'üncü yıl mesajı

PKK Merkez Komitesi, 42'nci kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "PKK’nin 43’üncü yılı AKP-MHP faşizminin yıkıldığı, İmralı işkence ve tecrit sisteminin kırıldığı, TC işgaline son verildiği bir büyük mücadele ve kazanım yılı olacaktır" dedi

PKK Merkez Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, herkesi "Özgürlük Zamanı" direniş hamlesine daha etkin katılmaya ve antifaşist direnişi her alana yayıp daha da büyütmeye çağırdı.

PKK'nin açıklaması şöyle:

"Hareket ve halk olarak PKK’nin resmi kuruluşunun 42’nci yıldönümünü yaşıyoruz. 27 Kasım tarihi itibariyle Partimiz PKK 42’nci kuruluş yılını tamamlıyor ve 43’üncü yılına giriyor. Bu vesileyle, başta Önder Apo olmak üzere tüm partili yoldaşların, yurtsever halkımızın ve devrimci-demokrat dostlarımızın 27 Kasım Parti Kuruluş Gününü, Parti ve Ulusal Diriliş Bayramını kutluyor, 43’üncü parti ve mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz. İlk büyük şehidimiz Haki Karer yoldaş ile 42’nci yıl şehitlerimiz Kasım Engin, Leyla Agiri, Agit Civyan, Amara Batman ve Yılmaz Dersim yoldaşlar şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz.

Çok açık ki, parti ve halk olarak 42’nci yılda da büyük mücadele yürüttük ve çok değerli şehitler verdik. En son şehitlerimizden biri, 10 Kasım günü Dersim’de faşist TC ordusuyla girdiği çatışmada şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi ve HPG Dersim Saha Komutanı Yılmaz Dersim(İsmail Sürgeç) yoldaş oldu. Yılmaz Dersim yoldaş, çeyrek asrı aşan bir süredir gerilla saflarında Kürdistan’ın kurtuluşu ve Kürt halkının özgürlüğü için yiğitçe savaşan Apocu bir militandı. Devrimci yaşamının çok büyük bir kısmını Dersim dağlarında gerilla savaşı yürüterek geçirdi ve Seyit Rıza’ların, Alişêr’lerin yaşayan canlı ruhu oldu. Dersim soykırımının intikamını almak için büyük ve başarılı bir savaş verdi. Dersim direnişçileri Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 83’üncü yıldönümünde de faşist-soykırımcı saldırı sonucu katledildi. Bu vesileyle, Dersim’in yiğit evladı, Önder Apo’nun değerli öğrencisi, Mazlum ve Sara’ların yol arkadaşı Yılmaz Dersim yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, intikamının alınacağını ve amaçlarının başarılacağını belirtiyoruz.

Aynı zamanda “Kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü” olan yeni bir 25 Kasım’ı yaşıyoruz. Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında kadınlar, erkek egemen zihniyet ve siyasete karşı, onun uyguladığı taciz, tecavüz ve kadın katliamlarına karşı mücadele ediyor. Önder Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği jineoloji ile donanan bir parti olarak tüm bu özgürlük direnişlerini selamlıyor ve bunların kadın özgürlük devrimi ile birleştirilip başarıya götürülmesi için mücadele yürütüyoruz. Erkek egemen zihniyet ve siyasete karşı mücadeleyi en devrimci ve özgürlükçü mücadele olarak görüp, toplum içinde özgürlüğü ve farklılıklara dayalı eşitliği gerçekleştirecek olan böyle bir mücadeleyi her alanda geliştirebilmek için tüm gücümüzle çaba harcıyoruz. Bu 25 Kasım’da egemen erkek ve devlet şiddetine karşı mücadelenin daha çok gelişeceğine inanıyor, özgürlük mücadelesi yürüten tüm kadınlara üstün başarılar diliyoruz.

Önderlik gerçeği ve PKK olarak, 42’nci parti yılında da ABD öncülüğünde ve ABD-TC-KDP ittifakına dayalı bir biçimde planlı bir imha ve tasfiye saldırısına maruz kaldığımız açıktır. Uluslararası komplonun güncellenmesi temelinde yürütülen söz konusu saldırı, Bakur’da imhayı, Rojava ve Başur’da ise işgali hedeflemiştir. İmralı işkence ve tecrit sistemini merkez alan bu topyekûn faşist-soykırımcı saldırı ile Önder Apo gerçeği ve PKK etkisiz kılınıp aşılmak istenmiştir. Bu temelde özgür Kürtlük yok edilerek, yüz yıllık planlı Kürt soykırım saldırısı başarıya götürülmeye çalışılmıştır. Bunun için her türlü saldırı aracı kullanılmış, en geniş ittifaklar yapılmış, insanlık suçu kapsamında olan her türlü vahşi saldırı yöntemine, baskı, zulüm ve katliama başvurulmuştur.

Ancak tüm bu faşist-soykırımcı saldırılara karşı, başta Önder Apo olmak üzere partimiz, gerilla güçlerimiz, kadın ve gençlik hareketlerimiz, tüm halkımız ve dostlarımız topyekûn devrimci halk savaşı stratejisi temelinde kahramanca direnmiş, söz konusu faşist-soykırımcı saldırıları kırarak, imha ve tasfiye planlarını bozmuştur. Kahraman gerilla güçlerimizin geliştirdiği ‘Cenga Haftanin Devrimci Hamlesi’ faşist-soykırımcı saldırganlığa ağır darbeler vurarak, söz konusu sonucun alınmasında öncü bir rol oynamıştır. 12 Eylül günü KCK Yürütme Konseyi’nin ilanıyla başlayan ‘Tecride Faşizme İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama zamanı!’ direniş hamlemiz, kahraman gerillamızın Cenga Haftanin direnişiyle planları bozulan AKP-MHP faşizmini yıkarak, İmralı işkence ve tecrit sistemini parçalamayı ve insanlığı faşist terör belasından kurtarmayı hedeflemiştir. Dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki Kürt halkı ve tüm devrimci-demokratik güçler tarafından benimsenen ve sahiplenilen ‘Özgürlük Zamanı’ hamlemiz, başarısıyla Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamayı, bu temelde Kürdistan’ı özgür, Türkiye ve Ortadoğu’yu demokratik hale getirmeyi amaçlamıştır.

Hareket ve halk olarak PKK’nin 43’üncü mücadele yılına işte böyle büyük bir direniş hamlesi temelinde girmekteyiz. Söz konusu hamlemizin gelişimini ve başarısını engellemek için, ABD-TC-KDP ittifakı ‘Şengal Anlaşması’ denen saldırıyı ve KDP’nin silahlı güçlerini doğrudan gerillamıza karşı harekete geçirmeyi gündeme getirmektedir. Böyle bir provokasyonla ve KDP güçleri kullanılarak ‘Özgürlük Zamanı’ hamlemizin önü kesilmek ve AKP-MHP faşizmi yıkılmaktan kurtarılıp ömrü uzatılmak istenmektedir. Ancak tüm provokatif oyun ve çabaların da boş olduğu ve sonuç vermeyeceği açıktır. Çünkü hamlemiz tüm yurtsever halkımız ve devrimci-demokratik güçler tarafından benimsenmiş, başta kahraman gerilla güçlerimizin dağdaki ve şehirlerdeki eylemleri olmak üzere kadın ve gençlik örgütlerimiz, tüm halkımız ve dostlarımız hamleyi zafere taşımak amacıyla topyekûn bir eylemlilik içine girmiştir.

İşte PKK’nin resmi kuruluşunun 43’üncü yılında geliştireceğimiz böyle bir topyekûn devrimci-demokratik direniş hamlesiyle AKP-MHP faşizminin yıkılacağı ve tarihin çöp sepetine atılacağı kesindir. Nitekim içte toplumdan ve dışta da müttefiklerinden bile tecrit olan AKP-MHP faşist diktatörlüğü kendi içinde çatırdamakta ve ABD seçim sonuçlarının yarattığı deprem etkisiyle artık çökmekte olduğu herkes tarafından görülmektedir. Partimiz öncülüğündeki halkımızın ve devrimci-demokratik dostlarımızın geliştireceği günlük eylemlerle bu çöküş daha da derinleşip hızlanacak ve PKK’nin 43’üncü yılı AKP-MHP faşizminin yıkıldığı, İmralı işkence ve tecrit sisteminin kırıldığı, diğer Kürdistan parçalarındaki TC işgaline son verildiği bir büyük mücadele ve kazanım yılı olacaktır.

Bunlar temelinde, bir kez daha Önder Apo’nun ve tüm partili yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın Parti Bayramını kutluyor, 43’üncü PKK yılını AKP-MHP faşizminin yıkıldığı, İmralı işkence ve tecrit sisteminin kırıldığı, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuştuğu, Kürdistan’ın özgür, Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşme yolunda ilerlediği bir yıl haline getirmek için herkesi ‘Özgürlük Zamanı’ direniş hamlesine daha etkin katılmaya ve antifaşist direnişi her alana yayıp daha da büyütmeye çağırıyoruz!"