‘PKK öncü militanı Dozdar Hamo hava saldırısında şehit oldu'

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi; PKK’nin komutanı, öncü militan kadrosu Abdulrahman Hamo’nun (Dozdar Hamo), 2019 yılı Kasım ayında işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına düzenlediği hava saldırısında şehit düştüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, “Dozdar yoldaşın şehadetinden duyduğumuz acı büyüktür. Acımızı onun çalışmalarını üstlenmenin, onun amaçlarını zafere taşımanın büyük koşusuyla dindirebiliriz. Acımızı düşmandan alınacak intikamı daha da büyüterek ve faşizmi yıkarak, Kürdistan’ın ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayarak dindirebiliriz” dedi.

“Partimizin değerli komutanı, öncü militan kadrosu ve komünal, tarihsel değerlerin yaşayan temsilcisi Dozdar Hamo (Abdulrahman Hamo) yoldaşı 2019 yılının Kasım ayında Medya Savunma Alanlarında gerçekleşen hava saldırısında şehit verdik. Dozdar arkadaşın ailesi şahsında başta Rojava Kürdistan halkımız olmak üzere, partimizin, yoldaşlarımızın ve tüm halkımızın başı sağ olsun” diyen PKK şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi şunları belirtti: “PKK, Kürdistan halkının öncü partisi olarak yarım asırlık bir özgürlük mücadelesi yürütmektedir. Bu mücadele Bakur Kürdistan’dan doğarak hızla tüm Kürdistan’a yayılmış, dünyanın başka ülkelerindeki Kürtlere hızla ulaşarak tüm Kürdistan halkının sahiplendiği bir öncü parti haline gelmiştir.

YAŞAMIYLA, KATILIMIYLA, PRATİĞİYLE ÖZGÜR YAŞAMIN ÖNCÜSÜ OLDU

PKK’nin özgür Kürtlüğü yaşatan, savunan ve temsil eden tek güç olarak Kürdistan halkının öncü partisi haline gelmesi ve halklaşması, Kürdistan halkı içinde, kendini tek başına halkıyla özdeşleştirebilen büyük yürekli militanlar yaratmasını da getirmiştir. PKK çizgisi, çok değerli insan örnekleri, toplumsal tarihsel kişilikleri ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda tarihsel toplumsal kişilikler olarak şehitlerimiz, pratikleriyle, yaşamlarıyla, duruşlarıyla ve partiye kattıklarıyla partiyi var eden, büyüten ve süreklileştiren bir güç olmuşlardır. Direnen Kürdistan halkı, direnen kadim tarihiyle, toplumsallığıyla, PKK ile bütünleşerek çağın insanlık değerlerini de kendi toplumsallığına ekleyerek dünya insanlığının özgür yaşam öncülüğünü yapma iddiasındadır. PKK’nin bu iddiası ve gücü, Önder Apo ve şehitlerimiz sayesindedir. Dozdar Hamo arkadaşımız yaşamıyla, katılımıyla, pratiğiyle bu iddiayı yaşayan yoldaşlardan biri olmuştur.

ÖNCÜ MİLİTAN DURUŞUYLA ÖRNEK OLDU

Dozdar arkadaş, 1969 yılında Efrîn’de doğmuştur. Efrîn, bilindiği gibi özgür Kürtlük değerlerinin, tarım devrimi değerlerinin, aryenik inanç değerlerinin korunduğu, büyütüldüğü bir kültür merkezidir. Efrîn başlı başına bir Kürdistan’dır. Koruduğu, yaşattığı ve PKK ile bütünleşerek direniş değerleriyle kalıcılaştırdığı ahlaki politik toplum kültürü, Efrîn toplumsallığında ortaya çıkan özgür Kürdü, çağın örnek insanı olma düzeyine taşımıştır. Dozdar yoldaş bu toplumsal değerlerle büyümüş, toprağına derinden bağlı, toplumsal değerleri her şeyin üstünde tutan, tüm Kürdistan parçalarıyla bütünleşmeyi en üst düzeyde yaşayan öncü militan duruşuyla mücadele yaşamı boyunca örnek olmuş bir komutandır. Genç yaşta Kürdistan üzerindeki soykırım uygulamalarını görmüş ve Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele etmeye karar vermiş ve 1990 yılında PKK saflarına katılmıştır. Katılım yaptıktan sonra Önderlik sahasına giderek Önder Apo’dan yaşam ve mücadele eğitimi almış, mücadele ısrar ve iddiasını derinleştirmiştir. Önderlikten aldığı eğitimin verdiği coşku, moral ve mücadele azmiyle 1992 yılında Kürdistan dağlarına çıkmıştır. Uzun yıllar en zor koşulların savaşçılığını yapmış, ülkenin birçok alanında yer almış, genç yaşta kendi kişiliğinde ve duruşunda komutanlaşmayı gerçekleştirmiştir. Uzun yıllar askeri çalışma sahasında yer almış, komutanlık yapmış, sayısız eyleme katılmış ve her Kürt gencine örnek olacak kadar düşmandan intikam almıştır. Büyük başarılara imza atarak devrimin en başta kişilikte, ardından tüm yaşamsal sahalarda gerçekleşeceği inancıyla bütünlüklü bir katılım göstermiştir. Bu anlayış derinliğiyle birçok çalışmanın yöneticiliğini, öncülüğünü yapmıştır.

UZUN YILLAR HPG-BİM ÇALIŞMALARINDA YÖNETİCİLİK YAPTI

Dozdar yoldaş iyi bir öncü komutan olduğu kadar iyi bir düşünce ustasıdır da. Yazılarıyla, şiirleriyle, siyaset analizleriyle, yüksek propaganda gücüyle insanı, yaşamı ve dünyayı bir kitap gibi okumasını bilen ve okuduklarını anlatmayı ustaca başaran bir arkadaştır. Uzun yıllar HPG-BİM çalışmalarında yöneticilik yapmış, kritik dönemlerde önemli roller üstlenmiştir. Bununla birlikte toplum çalışmalarında, propaganda ve diplomasi çalışmalarında yer alarak partinin ihtiyaç duyduğu her yerde her zaman göreve hazır bir örnek militan duruş sergilemiştir. Kendi kişiliğindeki özgür Kürtlüğün toplumsal değerlerini güncelleştirmek kadar Kürt, Türk, Arap halkının ortak değerlerini birleştirme konusunda da kendini büyüten, bu şekilde Ortadoğu demokratik uluslaşmasının örnek bireyi olan bir yoldaşımızdır. Rojava devriminin gerçekleşmesinden büyük heyecan duymuş, bu devrime büyük katkılar sunmuştur. Kendinde yarattığı Ortadoğu kimliğiyle devrimin renginin ortaya çıkmasında, devrimin inşa gücünün gelişmesinde önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Dozdar yoldaş mütevazi, emekçi, bilinçli bir katılımın sahibidir. Kadınla yoldaşlığı onu yoldaşlar topluluğu içinde değer verilen bir yoldaş haline getirmiş, bu özelliğiyle de Önderlikle yoldaş olmanın büyük düzeyini yakalamıştır. Dozdar yoldaş, güler yüzlü, herkesle diyalog geliştirebilen, pozitif bir toplumsallık algısı olan hem yoldaşlarıyla hem de halkla ilişkilenebilen, paylaşabilen toplumsal bir kişiliktir.

ACIMIZI, FAŞİZMİ YIKARAK, KÜRDİSTAN’IN VE ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYARAK DİNDİREBİLİRİZ

Dozdar yoldaşın şahadetinden duyduğumuz acı büyüktür. Acımızı onun çalışmalarını üstlenmenin, onun amaçlarını zafere taşımanın büyük koşusuyla dindirebiliriz. Acımızı düşmandan alınacak intikamı daha da büyüterek ve faşizmi yıkarak, Kürdistan’ın ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayarak dindirebiliriz. Dozdar Hamo yoldaşın anısına sahip çıkmak tecridi kırmak, faşizmi yıkmak, Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlamak, demokratik ulus devrimini gerçekleştirmektir. Dozdar Hamo yoldaşın anısına sahip çıkmak, Rojava devrimini sahiplenmek, korumak ve demokratik ulus inşasıyla devrimi büyütmektir.

Şehitlerimiz mücadelemizin gerçek öncüleridir. Bizi günlük olarak yürüten, yöneten, doğrultu veren, halkımıza tarihsel görevleri anı anına anlatan ölümsüzleşen değerlerimizdir. Önder Apo’nun partimizde yarattığı şehit bilinci, manevi olarak büyük anlamlar barındırdığı kadar günlük olarak mücadelenin, duruşların belirlenmesinde de büyük anlamlar taşımaktadır. Bu anlamıyla şehitlerimiz dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır.

ROJAVA DEVRİMİNDEN İLHAM ALDI, COŞKU DUYDU VE KATKI SUNDU

Şehit yoldaşlarımızın Önder Apo’ya söylediği gibi bizler de şehitlerimizin aileleri ve halkımızın huzurunda şunu söylüyoruz: Gözünüz arkada kalmasın, Önder Apo’nun paradigmasını tüm Ortadoğu’da yaşamsallaştırmak, Kürdistan’ı özgürleştirmek ve özgür Önderlikle yaşama hedeflerinizi gerçekleştirmek tek hedefimiz olacaktır. Direnişi her gün büyüterek, özgür yaşam ve özgür insan örneklerini çoğaltarak, halkımızı düşmandan intikam almak kadar kendi toplumsallığını inşa etmenin esas gücü haline getireceğiz. Şehitlerimize vereceğimiz söz, halkımıza, Önderliğimize ve tarihe vereceğimiz sözdür.

Dozdar yoldaş, Rojava devriminden büyük ilham almış, büyük coşku duymuş ve emeğiyle katkı sunmuştur. Efrîn toplumsallığının yarattığı derin komünal bilinç, tüm yaşamında belirleyici olmuştur. Diyebiliriz ki Efrîn toprağına, kültürüne, toplumsallığına derinden bağlıydı. Dozdar arkadaşın anısına layık olabilmek, onun adına Efrîn’in intikamını almak ve Efrîn’i özgürleştirerek yeniden özgür yaşamın en güzel mekanı haline getirmektir.

Dozdar Hamo yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin huzurunda bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle eğiliyor, özgür Kürdistan ve özgür Önderlik sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Başta Rojava Kürdistan olmak üzere dört parça Kürdistan’daki halkımızı, yurtdışında yaşayan Kürdistanlıları ve tüm Ortadoğu halklarını, özellikle gençleri ve kadınları, faşizme karşı mücadele etmeye, mücadele cephesini büyütmeye, Önderlik üzerindeki tecridi kırmaya, faşizmi yıkmaya, şehitlerin intikamını almaya ve Özgür Önderlikle özgür Kürdistan’da demokratik ulusu inşa etmeye çağırıyoruz.”