PKK: Rojhat ve Erdal yoldaşları güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz!

PKK Yürütme Komitesi, “Suç karargahı Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik eylemi başarıyla gerçekleştiren kahramanlar kahramanı Rojhat ve Erdal yoldaşları doğru anlayıp güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Türk İçişleri Bakanlığı’na yönelik 1 Ekim’de fedai eylem düzenleyen Ölümsüzler Taburu üyeleri Rojhat Zilan ve Erdal Şahin’in suçluların yüreğine korku salıp tir tir titretirken, özgürlük ve demokrasi güçlerine büyük moral ve cesaret verdiğini ifade ederek, “Umarız herkes kendine ait mesajı doğru alır ve gereğini de yapar” dedi.  

Komite’nin yazılı açıklamasında şunlar paylaşıldı:

“Kurdistan ve Türkiye’de faşist-soykırımcı baskı, terör ve zulmün en üst düzeye ulaştığı, ağır işkence uygulanan cezaevlerinden peş peşe cenazelerin çıktığı, Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamına dair 31 aydır hiçbir haberin dahi alınamadığı, Önder Apo’ya yöneltilen 9 Ekim 1998 uluslararası komplo saldırısının 25’inci yıl dönümünün yaşandığı, Zap’ta gerillaya karşı kimyasal ve taktik nükleer silahlarla saldırıldığı bir ortamda, her türlü baskı ve katliamın planlanıp yönetildiği TC İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik “Ölümsüzler Taburu” militanları Rojhat Zilan ve Erdal Şahin yoldaşlar tarafından 1 Ekim günü başarılı bir fedai eylemi gerçekleştirilmiştir.

SUÇLULAR HEDEFLENMİŞ, SÖYLENMESİ GEREKEN HER ŞEY İFADE EDİLMİŞTİR

Eylemin TBMM’nin açılış günü ve yüz metre uzağında yapılmış olması, siyasi anlam ve önemini daha da artırmıştır. Yine hedeflenen suçlular dışında hiç kimsenin zarar görmemiş olması, eylemin etkisini ve başarısını büyütmüştür.

Eyleme dair gerekli tüm bilgiler ve belgeler, Merkez Karargah Komutanlığımız tarafından yeterli düzeyde ve zamanında kamuoyuna verilmiştir. Söylenmesi gereken her şey yeterince ifade edilmiştir.

UMARIZ HERKES MESAJI DOĞRU ALIP GEREĞİNİ YAPAR

Suç karargahı Emniyet Genel Müdürlüğünü vuran fedai eylemi, Kürt halkına, kadınlara ve gençlere, Türkiye halklarına ve insanlığa karşı işlenen hiçbir suçun cezasız kalmayacağını açıkça ortaya koymuştur. Tam başarı ile gerçekleşen eylem, tüm suçluların yüreğine korku salıp tir tir titretirken, özgürlük ve demokrasi güçlerine büyük moral ve cesaret vermiştir. Apocu özgürlük bilinci ile kendini eğiten ve örgütleyen Kürt insanının ve halkının büyük gücünü, kırmızı çizgilerinin aşılması durumunda neleri gerçekleştirmeye muktedir olduğunu herkese açıkça göstermiştir. Uluslararası komploya ve İmralı işkence, tecrit ve soykırım sistemine karşı 26’ncı yılda yürütülecek büyük mücadelenin cesaret ve fedakârlık ölçülerini belirlemiştir. Umarız herkes kendine ait mesajı doğru alır ve gereğini de yapar.

KAHRAMANLARI DOĞRU ANLAYIP GÜÇLÜ SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Bunlar temelinde, tüm suçların ve kötülüklerin merkezi olan TC Emniyet Genel Müdürlüğünü 1 Ekim günü vuran fedai eylemciler Rojhat Zilan ve Erdal Şahin yoldaşları derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Merkez Karargah Komutanlığımız şahsında, eyleme emeği geçen herkesi ve her alanda faşist-soykırımcı düşmana karşı başarıyla savaşan tüm HPG ve YJA-Star komutan ve savaşçılarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı, 1 Ekim Ankara eylemini tam başarıyla gerçekleştirilen ölümsüz fedailerimizi, Zilan çizgisinde savaşan kahramanlar kahramanı Rojhat ve Erdal yoldaşları doğru anlayıp güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz!”